Kultuuripealinna jõudnud setomaise kauba valik on lai - alates sepistest ja keraamikast kuni rahvariiete, kinnaste-sokkideni välja.

Seto käsitöömeistritest on laadal isiklikult kohal OÜ Kagu Kudujad suure hulga rahvusmustris käsitsi kootud labakutega, Piusa Savikoda keraamikaga, Seto Ateljee Galerii seto hõbeehetega, sepp Raivo Jänesmägi sepistega, käsitöömeistrid Terje Lillmaa, Merlin Lõiv, Sirje Rump, Margit Mehilane ja Leida Heliste.

Seto Käsitüü Kogo büroo tutvustab kolmel laadapäeval Setomaad erinevate trükiste abil ning väljapanekus on Värska Käsitööseltsi Kirävüü, Helen Kivisilla, Kaja Tulluse, Angela Reidla ja Sirje Otsa valmistatud käsitööesemed.

Lisaks oma toodangu tutvustamisele ja müümisele on seto käsitöömeistritel võimalus osa võtta erinevatest õpitubadest, et täiendada oskusi erinevate tehnikate valdamises. Saku Suurhalli on üles seatud 170 müügiboksi ja 50 meisti- ning käsitöökoda.

Setomaa on esindatud ka laupäeval Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu korraldataval rahvusvahelisel konverentsil "Ornament - võti maailma". Paljude ehte- ja moekunstnike seas esineb ettekandega seto sõle mustritest hõbedameister Evar Riitsaar.

„Märgakem kaunist Eesti käsitööd, osakem leida üles see, mis loodud kestma põlvest põlve ning milles on talletatud meistri kätesoojus ja osake tema hingest," on Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu juhatuse esimees Liivi Soova esitanud üleskutse. Mardilaat kestab Tallinnas pühapäeva, 13. novembrini.