Laval võis esinemas näha nii leelokoore, pillimehi, rahvatantsijaid ja erinevaid rahvamuusikaansambleid. Folk algas spetsiaalselt sellele päevale pühendatud lauluga, mida esitas Värska naiste leelokoor. Ja muidugi lauldi kohe alguses seto hümni, ilma milleta ei saa alata ükski seto pidu.

Enne päeva algust sai õpitubades õppida seto leelot. Eraldi õpitoad olid nii naiste kui meeste leelo õppijatele. Leelokoorid Helmine ja Liinatsuraq kaasasid küllalt palju seto leelo huvilisi. "On olnud kuulda, et kõik osalejad jäid õppusega rahule," tõdes peakorraldaja Meelike Kruusamäe. Peoplatsil sai Kiravüü telgis panna proovile oma käsitööoskused, samuti sai kohalikku käsitööd koju kaasa osta. Veel pakuti platsil seto sööki-jooki, millest nii mõnigi külastaja meeldiva kogemuse sai.

Sel korral uustulnukana laval üles astunud rahvamuusikaansambel Kiiora kogus endale uusi fänne, sest etteaste oli kaasahaarav ja nauditav. Luhamaa ja Värska ühisansambel jättis meeldiva ja värske mulje.

Päevale panid meeliülendava punkti kaks peaesinejat - Zetod ja Svjata Vatra. Hoolimata sellest, et Zetode esinemise ajal sadas korraks vihma, lustisid kõik fännid rõõmsalt muusika saatel lava ees. "On meeldiv näha, et pärimusmuusika on leidnud palju poolehoidjaid ja selline muusika muutub üha enam populaarsemaks," oli Meelike Kruusamäe rahul. Õhtuhämaruses lavale astunud Svjata Vatra suutis samuti publikut hullutada. Lisalugusid mängiti mitmeid, sest andunult tantsuhoos olevatele inimestele ei saanud ära öelda. "Tundus, et bänd ise ka nautis seto publikut täiel rinnal," kinnitas Kruusamäe.

"Tahan südamest tänada kõiki esinejaid, ilma teieta poleks seda pidu korraldada saanud," avaldab peakorraldaja Meelike Kruusamäe. "Samuti olen tänulik kõigile, kes aitasid folki nõu ja jõuga korraldada. Muidugi pean hea sõnaga meeles kõiki sponsoreid, kes sündmuse korraldamisel toeks olid."

Neljas Seto Folk ootab huvilisi Värska laululavale 2013. aastal, et jälle üheskoos kirjut päeva nautida.


Meelike Kruusamäe, Seto Folgi peakorraldaja