Projekti põhieesmärgiks on tervislike eluviiside edendamine teismeliste seas, kuid sellega kaasneb ka erinevate kultuuride, keelte ja koolisüsteemide tundmaõppimine.

Iga tegevus ja projektikohtumine lisab uut väärtust nii õpilaste kui õpetajate kogemuspagasisse. Kolm päeva Antslas möödusid ühiste tegevuste tähe all ning emotsioone ning teadmisi koguti kuhjaga.

Orienteerumismäng Antsla linnas, sportmängud kooli võimlas ning talisportimine Otepääl innustasid õpilasi liikuma. Külalistele pakuti meie igapäevast ja väga tervislikku koolilõunat - tava, mida paljudes Euroopa riikides ei järgita.

Igaks projektikohtumiseks teevad õpilased kodutöö ja esitlevad seda. Antslas räägiti ilmast ja talispordi tegemise võimalustest oma koduriigis. Ilm oligi selle kohtumise üks kuumemaid teemasid, sest mitme riigi esindajad pidid Eesti veebruarikuise ilma jaoks tavapärasest erinevaid riideid varuma. Esitluste käigus saime teada, et kuigi lund ja talispordi tegemise võimalusi leidub mingil määral igas partnerriigis, pole talv kusagil nii külm, pikk ja lumerohke. Paljud õpilased polnud lund varem näinudki.

Tuubitamine oli kõigi külaliste jaoks esmakordne kogemus ning tekitas palju elevust. Hispaania sõbrad panid esimest korda alla murdmaasuusad. Otepää lumised künkad, päikeseline talveilm ja ühised tegevused lõid positiivse meeleolu ning nii mõnigi lubas Eestisse just talvel veel tagasi tulla.

Ka Eesti Vabariigi aastapäevaaktus kujunes külaliste jaoks elamuseks. Neid paelusid meie rahvariided, väikesed kodutütred ja noorkotkad ning trummitüdrukud oma kaunites kostüümides.

Saksa õpetaja Katrini sõnul oli aktus hästi korraldatud ning näitas, et eestlased hoolivad väga oma kodumaast. Teine Saksa kooli õpetaja Heinrich tuli aktusele juba ettevalmistunult, olles tutvunud Eesti Vabariigi ajalooga ja aastapäeva tähistamise traditsioonidega.

Keeleõpe kulges intensiivselt kogu projektikohtumise jooksul. Kuigi töökeeleks oli inglise keel, muutus see tihti pigem vahendajaks kahe emakeele vahel.

Õpetajad omandasid eestikeelseid sõnu ja väljendeid nii eesti keele tunnis, kui suhtlusringis. Kõik õpetajad said selgeks „Elagu Eesti!", mida pärast pidulikku aktust eesti kolleegidele elavalt demonstreeriti.

Külalisõpilased osalesid lisaks koolitundidele oma võõrustajate vaba aja tegevustes, sealhulgas külastati Võru ja Tartut, orkestriproove ja kontserte, mis andsid elamusi võõrustajate igapäevaelust. Reede õhtul koguneti Antsla Kultuuri- ja Spordikeskusesse viimaseks koosviibimiseks.

Jagati muljeid Eestis viibitud päevadest, vaadati tantsuselts "Pärliine" etteasteid ning Playback show'd. Õhtu kulminatsiooniks oli disko, mille käigus kinnitati olemasolevaid ja sõlmiti uusi sõprussidemeid.

Emotsioone peoõhtust väljendasid kõik õpilased ülivõrdes. Projektikohtumine läks igati korda, tagasiside oli väga positiivne. Ees ootab reis Ungarisse - teemaks ujumine. Ootame järjekordset kohtumist põnevusega.
_________________________________________________________________________

Laura ja Aiden: Me oleme vahetusõpilased YFU-ga ja me elame Antslas. Me oleme 16 aastat vanad.
Tegelikult Aiden elab Austraalias ja Laura elab Saksamaal. Eesti on nüüd meie teine kodu. Me oleme nüüd juba 7 kuud Eestis ja me armastame eestis olla.
Pärast neli kuud me hakkasime eesti keeles rääkima üks teist vahel ja nüüd me räägime ainult eesti keeles.

Pärliinega: Laura: Eestis mul on see võimalus et ma saan Pärliinega tansida. Jah ma olen väga tänulik, et mul on nii hea rühm Eestis.

Eesti toit: Me armastame eesti toitu. Austraalias ja Saksamaal meil ei ole Kohuke ja me teame juba nüüd, et me hakkame igatsema Kohukest. Eesti piim on väga imelik, sest sa ostad piima kotis.

Talv: Sel aastal talv on nii pikk ja väga külm. Austraalias meil on praegu +35°.

Saun: Me armastame saunas käia ja me teeme seda väga tihti. Meie riikides meil ei ole sauna kodus.

YFU: Me oleme YFU-ga Eestis. Me kohtume väga tihti ja reisime igal pool Eestis. Meil on väga hea meel, et me tulime YFU-ga Eestisse.

Kaamera: Aiden: Mulle väga meeldib loodus pildistada ja Eesti loodus on väga ilus. Mul on see võimalus et ma saan pildistada nii tihti kui ma tahan. Ja ma teen seda kui palju et ma jõuan.