Tõsi, kohal polnud ka Reformierakonna juhti Andrus Ansipit, kuid tema puudumist võib põhjendada ehk sellega, et ta ei kandideerinud kohalikel valimistel ning ei näidanudki nende vastu kuigi suurt huvi üles.

„Selline toetus on seni tehtud tööle. Iga kolmas inimene, kes valimas käis andis toetuse Keskerakonnale. Eriti tugev oli toetus Tallinnas, kus iga teine valija tunnustas Keskerakonna seni tehtud tööd. See pole hinnang kohalikele nimekirjadele, vaid hinnang üle-Eestiliselt sellele, et Keskerakonda toetas rohkem inimesi kui valitsuse erakondi IRLi ja Reformierakonda kahe peale kokku,“ kommenteeris Simson oma erakonna tulemust.

„Savisaare häältesaak ongi fenomenaalne. Edgar Savisaar on klass omaette. Temale vastandumine tuleb sellest, et vastandutakse ikkagi kõige tugevamale,“ lisas ta.

Simson leidis, et täna tahetakse näidata suure võitjana Eerik-Niiles Krossi, kes tegi küll igasuguseid efektseid üritusi, kuid tõsisem töö kandis rohkem vilja. „Minu hea pinginaaber riigikogus Jüri Ratas, kes iga hommikul enne tööpäeva tegi tööd Mustamäel ja iga tööpäeva lõpus kohtus Mustamäel inimestega ja seda pikki tunde ja päevi, sai märkimisväärselt suurema toetuse, kui Kross kogu oma sõu ja meediatoega,“ lisas ta.

„Siin on selge, et Urmas Reinsalu pole neist valimistest küll mitte midagi õppinud. Keskerakonna valijad, nii eestlased kui ka venelased, peavad oma valikutes kõige tähtsamaks, et kohalik omavalitsus seisaks nende eest. Et neile ei räägitaks mulli sellest, kuidas me jõuame viie rikkaima Euroopa riigi hulka või kuidas see erakond, kes neid pettis poolteist aastat tagasi kodukulude alla lubamisega, tuleb nüüd mingi uue ja toredama lubadusega. Need on inimesed, kes suudavad näha sinna populismi taha ja seetõttu ei tasu neid alavääristada,“ rääkis Simson.

Saates osalenud Reinsalu vastas seepeale, et „kallis Kadri, säästa meid populismiloengust“.

„Kes räägib populismist? Kes räägib populismist? Tema ise!,“ tõstis seejärel Simson Reinsalu repliigi peale häält. „Ei tasu alavääristada neid inimesi, kes on oma valiku teinud. Nad on lähtunud sellest, mis on neile kõige õigem ja lähedasem,“ nentis ta.

Kes soovib eelnevat dialoogi videost vaadata, vajutagu siia ja kerigu saade umbes 35. minuti juurde.

Ka Reinsalu pidi saate lõpus möönma, et inimesed, kes läksid valima, milline iganes nende otsus ka oli, tegid õige otsuse.