Järgneb „Hingemuusika" kontsert Simuna kirikus kell 17.30, kus esinevad sopran Pille Lill ja Läti Rahvusooperi muusikutest koosnev puhkpillikvintett "Ensemble Livonia". Kontserdil on kavas J.S.Bachi, G.F. Händeli jt heliloojate muusika.

Järgneva õhtu osa sisustavad Järva-Jaani priitahtlikud pritsimehed kell 19 algava etendustega „Ennetus eelkõige" ja „Tuli lahti!" Simuna päästekomando ees.
Kohal on ka ennetustöö tuletõrjeauto „Ennetuse Eedi" ja esitletakse Päästeameti uut helikandjat „Kahjutuli saab alguse pisiasjast"
Hilisõhtul avab uksed retrokino, kus filmisõbrad ja saavad vaadata filmiprogrammi vanadest multi- ja dokumentaalfilmidest, reisialmanahhidest ja ringvaadetest.

Laupäev, 28. mai algab kell 10 "Kossuässa" tänavakorvpallivõistlusega Laekvere staadionil.

Tänavustel kihelkonnapäevadel on hea võimalus vaadata Simuna rahvamajas nelja etendust kolmelt kihelkonna näitetrupilt.

Esimesena astub rahva ette kell 12.00 Simuna Vabatahtliku Tuletõrje Seltsi näitering, kes etendab kaht Oskar Lutsu lavatükki: „Kalevi kojutulekut" ja „Valimisi".
Näiteringi juhendab Simuna kooli direktor Ain Lembavere, näitlevad Auli Kadastik, Riina Tülli, Maie Rand, Tiia Luht, Kulle Põldmaa ja Mart Pruul.
 
Kell 13.00 on rahva ees Rakke noortekeskuse näitering noortekomöödiaga „Mis valemiga?".
Kell 15.00 esitab Venevere näitering Kaido Liiva lavatükki „Onu Alberto miljonid". Tegemist on Eesti Teatriagentuuri 2009.a näidendivõistlustel äramärgitud tööga, mille Venevere külaselts tõi lavale esmakordselt tänavu vastlaspäeval.

Õhtu jätkub kahe kontserdiga Avanduse mõisas.
Kell 18.00 Väike-Maarja muusikakooli õpilaste ja laululaste ühiskontsert, millega muusikakool jätab hüvasti mõisaga.

Kell 19.00 algaval operetikontserdil esinevad sopran Margit Saulep ja tenor Alar Haak, keda saadab klaveril Ülla Millistver.
Vaba sissepääs
 
Kell 20 algab Avanduse mõisa ees rahvamuusika- ja rahvatantsusimman.
Kell 20.45 suundutakse ühises rongkäigus mõisast Simuna rahvamajja, et seejärel alustada tantsuõhtut ansambliga „Energia".
Esinevad kihelkonna kõhutantsijad. Põnevust pakub tuleetendus koos pürotehniliste efektidega rahvamaja tagusel platsil.
Pidu on laudadega, korraldajad paluvad oma osalusest eelnevalt teada anda. Pääse eelmüügist maksab kolm, samal õhtul ostes viis eurot.
Info ja pääsmete eelmüük Simuna rahvamajas või tel 323 7217.

Rahvamajas avatud kohvik alates kella 13.00.

Hea lugeja!

Saada meile Simuna kihelkonnapäevadest foto, video või artikkel ja jaga oma muljeid!

Kirjuta aadressil rahvahaal@eestielu.ee. Jagame paremate kaastööde vahel 150 eurot nädalas.