Konverentsil tegid ettekande Jüri Dmitrievi elu esimesest perioodist kuni algkooli lõpetamiseni gümnaasiumi 11. klassi õpilased Dajana Raab, Liis Mitt ja Maarika Buht. Gümnaasiumiõpingutest ja järgnevast eluetapist rääkis 12. klassi õpilane Kardo Kase. Juhendajateks olid kooli klassiõpetaja Eneli Arusaar ja ajalooõpetaja Lembit Roosimäe. Muusiku elust ülevaatliku voldiku materjalid pani kokku Sindi Muuseumi juhataja Heidi Vellend. Külas oli ka Pärnu Linnakodaniku maja perenaine Hilja Treuberg, kes meenutas oma kokkupuuteid muusiku ja helilooja Jüri Dmitrieviga. Õpilaskonverentsi läbiviimisel oli seekord partneriks Sindi Muusikakool - Jüri Dmitrievi loomingut helilooja noodikogumikust „Õhtumõtted" esitasid muusikakooli õpetajad Sirje Elbreht ja Mall Türk. Lisaks rääkis Mall Türk, kes on koos Jüri Dmitrieviga musitseerinud, helilooja loomingust, mis nõuab esitajatelt suurt meisterlikkust ja pühendumist.

Tänavune õpilaskonverents „Muusika südames - Jüri Dmitriev" oli koolil juba neljas ning konverentside eesmärgiks on olnud Sindi kooli vilistlaste tutvustamine ja väärtustamine.

Sindi Gümnaasiumi õpilastele suunatud õpilaskonverentside teemadeks on eelnevalt olnud: „Kaarel Liidak 120", „Tartu rahu 90. aastapäev ja Julius Seljamaa." ning „Sintlased paguluses - Andres ja Mihkel Mathiesen". Õpilaskonverentsidega seoses on kunstnik Vello Paluoja valmistanud koolile 5 portreed. Kolmapäeval enne konverentsi algust esitleti Jüri Dmitrievi portreed, mis jääb täiendama gümnaasiumi portreede kollektsiooni.