Selle aasta mais oli Sindi linnaraamatukogus külas raamatute „Eevalt" ja „Tigu, türannosaurus ja vankumatu õppealajuhataja" autor Renita Metsalu. Nende huvitavate tegelaste väljamõtleja Renita Metsalu on pärit Sindist ja lõpetanud 1983. aastal Sindi Keskkooli. 

Ene Michelis tutvustamas trükist “Sindi raamatukogu 130”

Ettelugemispäevadel räägitigi neist raamatutest ja loeti ette katkendeid. Raamatukogu sünnipäev algas laupäeva hommikul kell 10, mil Sindi Seltsimajas avati tasuta raamatute laat. Laada avamisel esitles linnaraamatukogu direktor Ene Michelis kokkutulnuile värskelt trükist tulnud Sindi raamatukogu ajalugu tutvustavat raamatut. Ene Michelis on ise raamatukogu tööd juhtinud viimased 19 aastat ja on poolesajaleheküljelise raamatu kaantevahele kogunud olulisemad sündmused ja huvitavamad seigad raamatukogu ajaloost. Raamatut saab endale soetada linnaraamatukogust, aga ka lihtsalt lugemiseks raamatukogust laenutada.

Toimus ka töötuba, kus raamatukogu töötajad jagasid õpetusi, kuidas parandada ja kiletada raamatuid.

Õhtul koguneti taas seltsimajas, kus raamatukogu tänas oma endisi ja praegusi töötajaid ning võeti vastu linna koostööpartnerite ja linnavalitsuse õnnitlused. Pidulik õhtu jätkus luule ja laulukavaga „Su silm õitseb", kus esinesid luuletaja Kristiina Ehin ja muusik Silver Sepp. Peale traditsioonilist Šampanjapokaali sai seltsimaja tantsusaalis jalga keerutada ansambli Kahur ja Roos saatel.

Lisaks Sindi Linnaraamatukogu juubelile kuulutati laupäevast välja ka Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu iga aastased 20. -30. oktoobrini kestvad raamatukogupäevad „Kohtume raamatukogus".

Linnaraamatukogu aitab sel ajal sisustada koolilaste sügisvaheaega, lapsi oodatakse koos lugema, joonistama ja lauamänge mängima.

Raamatukogus on jätkuvalt avatud näitus „Sindi raamatukogu kõige...", kus on välja pandud kõige pisemad, kogukamad, vanemad ja teised eriilmelisemad raamatud.