„Sinimäe kooli taastamise otsustamisel oli üks põhiargumente, et me ehitame uue koolimaja koos lasteaia ja spordisaaliga tervele kogukonnale ja uus hariduskompleks oleks kõikidele kasutatav väljaspool kooli- ja lasteaia aega 7 päeva nädalas. Täna on saamas reaalsuseks see, et tookord ligi neli aastat tagasi üpriski ulmelisena tundunud mõtted on sellel sügisel reaalsuseks saamas ning kooli ja lasteaia juurde valmib uus kaasaegne spordihoone. Suured-suured tänud kogukonna nimel otsustajatele, projekteerijatele ja ehitajatele, et meie unistused on täitumas,“ rääkis vallavolikogu esimees Heiki Luts pidulikul sündmusel osalejatele.

Ülejäänud hariduskompleksiga ühendatud spordihoone brutopind on 1106 m2, sealhulgas suur saal ca 500 m2, väike saal, jõusaal, riietusruumid ja vajalikud abi- ning tehnilised ruumid. Spordihoone teisele korrusele tulevad tribüünid pealtvaatajatele ja jõusaal. Spordisaali põrand tuleb puidust kattega ja see ehitatakse spordipõranda süsteeme järgides. Spordisaali põrandale märgitakse korvpalli, võrkpalli, käsipalli, saalihoki ja sulgpalli väljakute jooned.

Hoone on projekteeritud energiasäästlike ja madalate ülalpidamiskuludega liginullenergiahoonena. Hoone küte ja vee soojendamine on lahendatud maakütte baasil. Ventilatsiooniseadmed on projekteeritud vastama energiatõhususe A klassile.

Hoone peaprojekteerija on AS Amhold, eriosad projekteerisid PAIK Arhitektid OÜ, Disainprojekt OÜ, OÜ Viva Insenerid ja ITK Inseneribüroo OÜ. Ehitustööde peatöövõtjateks on RIITO Ehituse OÜ ja SAND Ehitus OÜ.

Ehitustööde maksumuseks koos sisustusega on ca 1,2 miljonit eurot.

Hariduskompleksi esimeses ehitusetapis ehitatud koolihoone ja lasteaiahoone brutopind on kokku 3041m2. Koolihoone on projekteeritud kuni 135 õpilasele, lasteaia osas ehitati välja kaks lasteaiarühma ruumi.