Neljapäeval, 12. mail kell 6.30 väljasõit Rae Vallavalitsuse eest. Kell 8.00–10.30 sõidame Viking Line’i laevaga Helsingisse. Tutvumine Helsingi vaatamisväärsustega. Külastame Toomkirikut, Soome Sõjamuuseumi ja memoriaalkalmistut, kuhu on maetud Soome presidendid. Sõidame mööda ajaloolist Kuningateed Porvoo–Loviisa–Kotka. Langinkoskis imetleme Kymi jõe kärestikke ja külastame Aleksander III kalastussuvilat. Ööbime Viiburis.

Reedel, 13. mail tutvume Viiburi kindluse ja linnaga. Sõit pikki Karjala maakitsust, teel tutvume Mannerheimi liiniga, Talvesõja ja Jätkusõja paikadega. Kroonlinnas tutvume sõjamereväebaasiga,

L. Koidula ja M. Härmaga seotud kohtadega. Lõunasöök Kroonlinnas. Külastame Levasovo memoriaalkalmistut, kus 1937. a lasti maha üle 1000 eestlase. Õhtuks jõuame Peterburi. Majutus südalinnahotellis ASTER kahestes tubades, koos hommikusöökidega. Valgete Ööde Peterburg. Õhtune laevasõit mööda Neevat ja kanaleid.

Laupäeval, 14. mail tutvume Peterburi vaatamisväärsustega, külastame Peeter-Pauli kindlust, Ermitaaži või mosaiigimuuseumi, jäälõhkujat Krassin (seal teenisid eesti meremehed), sõja-merevaemuuseumi jm. Õhtul on võimalus külastada teatrit või tsirkust.

Pühapäeval, 15. mail külastame Nikolski merekirikut ja taasavatud, eestlaste Jaani kirikut. Võimaluse korral külastame Strelnas Konstantini Lossi (Venemaa Presidendi mereresidentsi ja Venemaa Kongresside Paleed), juhul kui lossis ei ole Venemaa Presidendi külaliste vastuvõttu. Külastame Peterhofi purskkaevude parki. Lõunasöök Peterhofis ning kell 15 algab kojusõit.

Turismifirma COMTOURI reisipaketi hind 216 EUR, lisandub Venemaa viisa ja tervisekindlustus 43 EUR, kokku 259 EUR.
___________________________________________________

Teata oma osavõtust hiljemalt 15. märtsiks Lagedi Vabadusvõitluse Muuseumi tel 5648 2293 või giid-reisijuht Boris Gorbunovile tel 551 9407, e-post: peterburi05@hot.ee