Maja täis teatrit

16. aprillil pakkusime lahke sõbrakäe Kunda klubile, kes korraldas meie majas järjekordse näitemängupäeva. Lisaks meie enda tublile näitetrupile astusid lavalaudadel üles Haljala Rahvamaja, Võhma Seltsimaja, Kunda huviteatri, Rakke Valla Hariduse Seltsi ja Pajusti näitetrupid. Päev täis teatrit - täismajale.

Terve süda Sõmerul

18.- 22. aprillini toimus tervisenädal Sõmeru vallas, mis seekord oli pühendatud käimisele. Sõmerul toimus kõnnipäev, kus kepikõnni spetsialist Maie Tamm õpetas õiget tehnikat ning hiljem tehti tiir ümber Sõmeru.

19. aprillil oli päevakeskuses külas noor meditsiinitudeng Marju Bild. Juttu tehti südame tervishoiust, toitumisest ja tervislikest eluviisidest.

Valla suuremates külades toimusid samuti kõnnipäevad. Ubjas läbiti rada Merli Tammemäe juhendamisel, Vaekülas viis inimesed jalutuskäigule Tatjana Sõtšova ning Uhtnas Margit Lichtfeldt. Aitäh kõigile osalejaile!

Väikeste nõidade kokkutulek

28. aprillil toimus Sõmeru raamatukogu siseõues väikeste nõidade kokkutulek. Luudade seljas lendasid kohale Sõmeru lasteaia väikesed ja suured nõiad Midli-Madli ja Sipsiku rühmadest. Peanõid oli siseõue välja pannud nõiatarkused ja paja nõiarohu valmistamiseks. Tehti ülevaade luudadest, õpiti tundma nõiakäsilasi - ämblikke, konni, nahkhiiri, musta ronka ja kass Emmeliinat. Suur tarkuseallikas oli nõiaraamat erinevate taimetoitude retseptidega. Õue keskel mulises nõiakatel võlujoogiga. Usinad väikesed nõiad lisasid koostis aineid ja podisesid võlusõnu. Võlusõnade saatel külavati siseõuele erinevaist seemneist nõiaaed. Nõiatempude saatel löödi tantsu ja rüübati nõiajooki.

Paremat lennuilma oleks patt tahta

Hea pärituul lennutas kohale omajagu nõidu. Tralli aitasid üleval hoida tublid pillimehed Olev ja Alvar, tantsu lööd nii luuaga kui oma meeldiva kaaslasega. Suur tänu nõiakollektiividele, kes väljapaistvalt üles astusid.

Sündinud armastusest
Sündinud armastama

Selgi aastal enne emadepäeva, nagu juba traditsiooniks on saanud, kutsus vallavalitsus oma vastuvõtule valla kõige pisemad kodanikud ja nende vanemad, et üle anda nimeline hõbelusikas. Palju õnne Karl-Erik, Elisabeth, Anete, Gervin, Marten, Kaspar, Sten Markus, Gloria, Kerstin, Kelly, Mariett, Markus, Mario, Silver, Oliver, Milana, Grete, Karl, Rico, Anna Maria, Romet, Kätleen, Kaspar, Emma-Eliise, Kristjan ja Sandra! Jõudu, jaksu ja armastust teie vanematele.

Kes ei osalenud vastuvõtul, saavad oma lapse lusika kätte vallavalitsuse kantseleist.

Kevadmeeleolu laulus ja mängus

15. mail kõrgusid kaunid lauluviisid ja puhkpillikõlad päikselisse kevadtaevasse, kui keskusehoones astusid üles Uhtna naiskoor ja pasunakoor oma kevadisel kontserdil Elina Peri ja Jüri Takjase juhatamisel.

Mõned aastad puhkepausi ja võib uuesti otsast alata

Sel aastal mahuvad kultuurikalendrisse taas vallapäevad. Seda puhku on need jõudnud juunisse ja toimuvad käsikäes jaanituledega.

Vallapäevade ideeks on: SIIN MUL JUURED SÜGAVAL, mille raames pööratakse tähelepanu ajaloole. Mitmes külas täitub 770 aastat nende esmamainimisest.

Vallapäevad algavad 20. juunil VAIMUVARAPÄEVAGA, kus peamine rõhk on koondatud Sõmeru raamatukogus toimuvale tegevusele ja vaimuvara talletamisele ning eksponeerimisele. Selle raames on kavandatud näitused (Raamatukogu tööst, kuna sel aastal täitub Sõmeru raamatukogu 60 aastapäev; Vallaga seotud inimestest ja nende tegemistest), raamatulaat (ostamüüa-vahetada saab kõiki neid raamatuid, mida ise ei vaja või mida oled ammu endale igatsenud); lasteüritused (rahvajuttude, legendide ja rahvaluule esitused, viktoriin, ristsõnade lahendamine teemal „Tean oma kodukanti") jpm.

Õhtul astub taas üles Sõmeru näitering etendusega „Kaks kallist prantslast".

21. juuni kannab pealkirja AJASAMBAD, kus päev keskendub ajaloole ja aja kulgemisele Sõmeru vallas. Selle raames on Sõmeru keskusehoones kavandatud fotonäituse „Koduvald läbi aja" avamine, ajaloopooltund ja hoovikontsert Henry Laksiga.

Samal päeval peame ka NOORTEPÄEVA, kus keskendutakse noortekeskustes erinevatele noorte ettevõtmistele.

22. juuni on ELU KUI FILMIS, selle päeva raames näidatakse Sõmeru keskusehoones päev läbi erinevaid filme.

23. juunil toimub võidutule jooks Kaarli kivi juurest Vaekülla, kus süüdatakse esimene jaanituli.

24. juunil toimub Ubja küla jaanik.

25. juunil peavad eakad Sõmeru keskusehoones EAKATE FESTIVALI. Õhtul võtab jaanitule platsil tuurid üles Sõmeru jaanipidu.

26. juuni on pühandatud Uhtnale, kus täitub 770 aastat esmamainimisest. Juba aasta algusest on raamatukogus üleval vahetuv teemanäitus, mis puudutab ajalugu (Uhtna koolimaja valmimine (kuna sel aastal täitub ka Uhtna koolil 25. aastapäev ja hariduselus on märkimisväärne 225 aastapäev); Kolhoosi masinapark; Majad ja hooned; Kultuurilugu.); samuti on ka facebookis üleval pildigalerii.

Sel päeval toimub Uhtna külaplatsil konverents, laat, tegevused lastele, jõukatsumised ja jaanisimman.

Samal päeval toimub Uhtnas ka saatesarja „Lauluga maale" salvestus, kus Gerli Padar pakub koos Anne Veskiga laulurõõmu oma kodukandi rahvale.

Vallapäevade täpsem ajakava on järgmises vallalehes.

Kutsume endiselt kaasa lööma!

Seoses Sõmeru raamatukogu 60. juubeliga oleme kuulutanud välja aktsiooni 60 PLAATI RAAMATUKOGUSSE. See tähendab, kui sul on kodus DVD või CD plaate (originaalid), mida sa ei vaja, võid tuua need Sõmeru raamatukokku, juurde lisa oma nimi (mis kantakse hiljem plaadiümbrisele, kui lahke annetaja). Aktsioon kestab kuni 1. juunini ning eesmärk on saada raamatukogusse kokku 60 erinevat plaati.

Aitäh neile, kes on oma annetuse juba teinud!