Kabes võttis võitjatiitli Joost Podekrat, teiseks jäi Renee Nõlvak ja kolmandaks Raiko Nõlvak.

Samal päeval jagati välja ka koroona meistrikohad. Esimese koha pälvis Matti Vinni, teise Heino Juss ja kolmandaks jäi Raivo Ruberg. 20. märtsil võisteldi lauatennises, kus esikoht läks Maido Pajusaarele, teine koht Aimar Liimale ja kolmas Sirle Pihlakule.

Suur tänu kõigile osavõtjatele ja head harjutamisaastat järgmisteks meistrivõistlusteks!

Valla lahtine korvpalliturniir 17. märtsil toimus Sõmeru valla lahtine korvpalliturniir, kus esikoha viis koju Sõmeru Põhikool koosseisus Kalvar Seemen, Janar Jelle, Jaanus Aru, Mario Jahtmaa, Rauno Mullamaa, Andri Matsaru, Andre Väinma, Annett Timmer, Melissa Tedrekin, Kristjan Kruusimaa, juhendas Harry Metsaru. Teine koht kuulus Uhtna Põhikoolile, kus mängisid Joost Podekrat, Keith Vähi, Renee Nõlvak, Järt Podekrat, Robin - Dein Semmel, Sander Mülla, meeskonna parim mängija Joost Podegrat. Kolmanda koha viisid koju Roela Põhikooli mängijad ning neljas koht kuulus Vaeküla koolile.

Tunnike iseendale

29. märtsil oli päevakeskuses külas koolitaja Tiina Kallavus, kes oma igapäevast leiba teenib Tartu Herbert Masingu kooli direktorina. Sõmerule tuli ta rääkima igapäevasest toimetulekust ning erinevatest eneseabi võimalustest. Päevakeskuse vestlusringis, peale lühikest enesetutvustust, tuli jutuks muusika meie elus ja ümber. Milline mõju on muusikal igapäevastele toimetustele ning mida kujutab endast muusikateraapia. Igaüks sai sõna sekka öelda ja rääkida kokkupuutest muusikaga ning millist rolli mängivad heliteosed tema elus.

Teiseks suuremaks jututeemaks olid värvid ja värvusteraapia. Miks me eelistame ühtesid värve teistele ja milliste toonidega võiksime ennast ümbritseda. Päeva lõpetasime testiga iseloomujoontest, mis meis tomineerivad, kas emotsionaalsus, headus või hoopiski ratsionaalsus. Toredast päevast jäi õhku märksõna positiivne eluhoiak, peale mida leppisime kokku koolitajaga, et kohtume veelkord ja räägime rohkem sügavuti nii muusikateraapiast kui värvidest.

Justkui päriselt

30. märts oli Sipsikute rühma lastele eriline, mängiti tõelist teatrit. Sõmeru Keskusehoones etendus näidend „Hiire väimees“.

Tüdrukute käsipall

1.-2. aprillil peeti Sõmerul tüdrukutele karikavõistlused käsipallis. Esimesel turniiril noppis võidu Tapa, teiseks jäid külalised Lätist Salaspilsist, komas koht läks Põlva 1 meeskonnale, neljas oli Sõmeru ja viies Põlva 2. Teisel turniiril saavutas esikoha Sõmeru, teine oli Tapa, kolmas Põlva 1, neljas Padise, viies Salaspils ja kuues Põlva 2.

Kohtumiseni, kallis!

2. märtsil täitus saal publikuga, sest esietendus Sõmeru näiteringi poolt Marc Camoletti „Kaks kallist prantslast“, lavastaja Marika Vernik, kaasa lõid Maido Nõlvak, Tatjana Sõtšova, Svetlana Johanson, Reet Tominga, Aire Remiküll ja Andrus Remiküll.

Rõõm tervisest ja võimlemisest

4. aprillil täitus 10. tegevusaastat Sõmeru võimlemisringil, mida juhendab Helgi Kreek. Põhjust oli pidutsemiseks, sest hea tervis ja positiivne eluhoiak on need, mida ammutatakse kaks korda nädalas ühiselt võimeldes. Tervist ja jaksu võimlejatele!

I valla karikavõistlused meeste sisejalgpallis

8. aprillil toimus Sõmeru PK võimlas valla sisejalgpalliturniir meestele. Osales kolm võistkonda kokku 17 mängijaga. Esikoha saavutas Ubja Thunder, teiseks jäi Vaeküla ja kolmanda koha sai Sõmeru Massive. Osavõtjad olid rahul ja ootavad edaspidiseid jalgpallimänge valla tasandil nii saalis kui välisväljakutel.

Noorematele meestele on see väga hea eneseväljenduse ja vaba aja veetmise võimalus. Välisjalgpallis on sobiv mängida varianti 7:7, sest siis on lihtsam võistkonda komplekteerida ja lihtsam ka väljakuid leida. Väljaku mõõtmed on sel juhul pool suurest väljakust, samuti on lihtsamad ja mõistetavamad neile, kes vähem jalgpalliga tegelenud. Jõudu tulevikuks! (tekst Vello Pall)

Tulemas on ... 

25. aprillil kell 14.00 kohtub Sõmeru raamatukogus lugejatega Ketlin Rauk (Priilinn), kes töötab vabakutselise ajakirjanikuna ning on avaldanud mitmeid raamatuid erinevas vanuses lugejatele. Tule kuulama ja vestlusringis kaasa lööma! 30. aprillil kell 20.00 toimub kõigile Sõmeru Keskusehoones

VOLBRITRALL, nõiakunsti näitavad isetegutsevad nõiahakatised, nõialoitsu muusikat teevad oma valla mehepojad. Sissepääsuks 1 € nõiakatlasse. Oma nõidumispingi saad broneerida tel. 53364604

15. mail Uhtna naiskoori ja pasunakoori ühiskontsert Kevadmeeleolud lauldes ja mängides Sõmeru Keskusehoones kell

18.00 20. mail kell 18.00 Sõmeru Keskusehoones Heategevuslik kevadkontsert

Kutsume kaasa lööma!

Seoses Sõmeru raamatukogu 60. juubeliaastaga kuulutatakse välja aktsioon 60 PLAATI RAAMATUKOGUSSE. See tähendab, kui sul on kodus DVD või CD plaate (originaalid), mida sa ei vaja, võid tuua need Sõmeru raamatukokku, juurde lisa oma nimi (mis kantakse hiljem plaadiümbrisele, kui lahke annetaja). Aktsioon kestab kuni 1. juunini ning eesmärk on saada raamatukogusse kokku 60 erinevat plaati.

Seoses Sõmeru vallapäevadega kuulutatakse välja fotokonkurss „Koduvald läbi aja“

Konkursile on oodatud tööd erinevast ajaetapist, mis on jätnud jälje meie valla ellu, olgu selleks siis erilised objektid, majad, paigad, sündmused.

Konkursil võivad osaleda kõik soovijad, ühelt autorilt võib olla 5 fotot. Foto saatja vastutab, et kõik autoriõigused kuuluvad talle. Korraldajal on õigus tasuta kasutada konkursifotosid mittekommertslikel eesmärkidel näitusel, trükistes ja meedias tingimusel, et on lisatud autori nimi. Tööd tuleb esitada digitaalselt, JPEG formaadis, esitada võib nii mustvalgeid kui värvifotosid, lubatud on arvutitöötlus hea maitse piires (heleduse korrigeerimine, teravustamine, lõikamine). Ei ole lubatud lisada teksti ja raame. Hea pildi juurde kuulub vahva allkiri, seletus või tähelepanek. Fotole tuleb kindlasti lisada autori kontaktandmed: nimi, vanus, telefon, e-post. Info tel 53 36 46 04, fotod saata 23. maiks e-postiga annika@someru.ee või tuua valla kantseleisse. Osale ja erguta osalema ka oma sõpru!