Väga võimsa rünnaku ja hea blokiga, 11 blokipunkti saanud naiskonna vastu jäime hätta rünnakute realiseerimisega: meil oli rünnakuprotsent 27, vastasel 52. Üks põhjus oli see, et tänavu on Viljandi Metall koos mänginud vaid mõne kontrollmängu ning seetõttu ei ole sidemängija ja ründajate koostöö veel kõige paremini tööle hakanud.

Ka ei saanud me servi vastuvõtuga seekord nii hästi hakkama kui seni. Kaotasime mängu 0:3. Meie parimaks mängijaks tunnistati Anu Ennok, kes tõi üheksa punkti.

Järgmisena kohtusime Orivesi Ponnistusega, kes oli eelmisel aastal Soome hõbemedaliomanik. See mäng oli meil märksa edukam, sest suutsime vastast takistada blokiga (kaheksa blokipunkti), saime oma rünnakuga paremini hakkama ja ka servi vastuvõtt oli parem kui eelmises mängus.

Kahjuks kaotasime pikkades pallivahetustes tähtsaid punkte, andsime käest initsiatiivi ning geimilõppudes olid vastased kindlamad. Kaotasime 0:3. Meie parimaks tunnistati Julija Mõnnakmäe, punkte tõid Anu Ennok 13, Merilin Salben 11, Kristel Moor 10 ja Mari-Liis Graumann 10.

Esimesed kodumängud tulevad Viljandi spordihoones 29. oktoobril kell 17 Hämeenlinna PK ja 30. oktoobril kell 15 Orivesi Ponnistusega.

Soome naiste võrkpalli tase on Eesti omast kõrgem ja ühtlasem - maailma edetabelis on Soome 62. ja Eesti 82. kohal. Loodame siiski, et näeme sel hooajal head võrkpalli, parandame oma mänguoskusi ning näeme kodumängudel rohkesti kaasaelajaid. Kohtumiseni!