Sigulda talvefestivali ajal toimus samuti Euroopa Liidu projekti ACSE (Active Citizens for Stronger Europe ) teine 5 linna kokkusaamine. Projekti teine üritus toimus teemal „Kunst ja kultuur Euroopa teenistuses" alapealkirjaga „Maskid", millel osalesid lisaks Keilale ja vastuvõtjatele meie sõpruslinna Kerava, Itaalia linna Bormio ja Saksa linna Ascherslebeni esindajad. Keilat esindas linnavalitsuse ja käsitööliste esindus ning neli paari rahvatantsurühmast Keikal.

Siguldasse jõudes tehti eestlastele ja soomlastele väike ekskursioon Sigulda kindlusesse, kus toimuvad suviti väga uhked üritused, neist suurim on Ooperifestival. ACSE kohtumine algas Sigulda Muusikakooli saalis, kus esines ka Keikal.

Projekti seminar toimus Sigulda Kultuurikeskuses. Seminaril tutvustati oma linna kultuurielu, teises osas räägiti maskidega seotud traditsioonidest oma piirkonnas. Keila ettekande maskidest esitas abilinnapea Timo Suslov, selle koostas Harjumaa Muuseum. Märtsi algul peeti Siguldas ka vastlapäeva - metenist, kus rahvapärimuslikult mängib olulist rolli enda maskeerimine. Enim maskikandjaid oli Turaida lossi muuseumis toimunud peol, keilalased osalesid ka Sigulda lähistel toimunud rahvapeol.

Palju huvi tekitas Keila delegatsiooni liige vitraažikunstnik Enno Veersalu, kes oli selleks puhuks valmistanud Keila linna sümboolikaga klaasist maski.

Keila esindus tutvus Sigulda uusima spordirajatise - eelmisel aastal valminud eelkülmutusega suusarajaga, mis on juba alates oktoobrist andnud võimaluse harrastada murdmaasuusatamist vaatamata nappidele lumeoludele. Suusarajad on kaetud tehislumega.

Viie linna ühisprojekti järgmine üritus toimub selle aasta detsembris Saksamaal Ascherslebenis.


Keikali esinemine võeti kõikjal hästi vastu

Keilast on Siguldas vitraažikunstnik Enno Veersalu, kes tegi maski vitraažitehnikas ja klaasist