Oktoobri teisel nädalal gümnaasiumi õpilased uurisid kodukoha keskkonna puhtust ja sõbralikkust. Lisaks õppeprograami lisati süvaõppetunde ökoloogiat puudutavatel teemadel, õpilased tegid fotoreportaaži Harku järvest, Õismäe tiigist ja Stroomi ranna promenaadi ökoloogilisest seisukorrast.

Olles piisavalt ammendanud õppematejali ja hankinud fotosid, korraldasid õpilased väiksemahulise konverentsi, kuhu olid kutsutud Maardu Gümnaasiumi õpilased ja Tartu linna aselinnapea, kes rääkis Tartu linna keskkonnasõbralikkusest. Koos leiti, et Haabersti linnaosa on keskkonnasõbralik ning arvati, et linnaosa elanikud peaksid rohkem pöörama tähelepanu oma elukohale ja selle lähiümbrusele.

Sotsiaalse projekti raames 21. oktoobril külastas Haabersti Vene Gümnaasiumit Paul Senosi (MTÜ Mondo vabatahtlik) oma kolleegidega Lõuna-Aafrikast. Külalised rääkisid nende riigi sotsiaalsest ebavõrdsusest, kaubanduslikest nõrkustest ja hariduse omandamise võimalustest ning puudustest nende kodulinnas.

Õpilastele tutvustati Fair Trade margi põhimõtteid, mille eesmärgiks on tagada õiglane kaubandus kehval elujärjel olevate riikide tootjate ja teiste riikide edasimüüjate vahel. Samuti näidati fotosid, millel olid väljatoodud eluolud ennem programmi rakendamist ja pärast, mille põhjal võib arvata, et tänu õiglase kaubanduse programmile on nende elukvaliteet paranenud.

Juba järgmisel õppeveerandil plaanivad Haabersti Vene Gümnaasiumi õpilased ja õpetajad uusi kohtumisi, presentatsioone ja fotoreportaaži, mis tõstatavad sotsiaalse õigluse problemaatikat.

Haabersti Vene Gümnaasiumi õpilased plaanivad leida lahendusi, mis soodustaks sotsiaalse õigluse toimimist ning jagada informatsiooni oma eakaaslastega.