„Harrastusvõimlemine on Eesti Spordiseltsi Kalev tegevuses üheks prioriteediks ning muutunud aastatega järjest populaarsemaks harrastuseks," rääkis ES Kalev juhatuse esimehe kohusetäitja Peeter Maspanov. Ta lisas, et Eesti Spordiselts Kalev on massvõimlemisüritusi korraldanud juba 20 aastat ja need on muutunud populaarseteks võimlemispidudeks.

Võimlemise reklaamüritus on pikaajalise traditsiooniga üritus, mida on korraldatud igal aastal erinevas linnas. Eelnevatel aastatel on Eesti Spordiselts Kalevkoostöös võimlemistreenerite klubiga Katrek võimlemist reklaaminud Valgamaal, Haapsalus, Võrus, Jõhvis, Kohtla-Järvel, Paides, Saaremaal. „Meie soov on näidata, kui palju on eesti võimlemine edasi arenenud ning anda ülevaade eesti erinevate tipprühmade võimlemisoskustest. Tahame tutvustada ja propageerida võimlemist kohalike treenerite ja kooli kehalise kasvatuse õpetajate seas ning seeläbi tuua uusi rühmi võimlemise juurde," ütles Maspanov.

Rakvere linnapea Andres Jaadla sõnul on Rakvere Spordiselts Kalev väärikas spordiselts. „Seltsi aastapäeva tähistamine võimlemisepeoga pakub kauneid emotsioone nii osalejatele  kui pealtvaatajatele. Rakveres tegutseb mitmeid võimlemis- ja aeroobikaringe, siinsed juhendajad tugevad ja tuntud."

Nõupidamisel jäi kõlama mõte, võimlemispidu tuleb kindlasti, kuid koht jäi esialgu lahtiseks. Rakvere spordiselts Kalev tähistas viis aastat tagasi oma 90. aastapäeva samuti võimlemispeoga, siis peeti see Rakvere Teatris. Tänavuse võimlemispeo ühe toimumiskohana kaaluti teatri kõrval ka Rakvere spordihalli.  

Võimlemispäeva toimumise ajaks on valitud oktoober, et eelkõige rikastada kohalikku kultuurikalendrit omanäolise üritusega, kuna suurem turismihooaeg on lõppenud ja paljud välisesinemised läbi saanud.

Võimlemispidu edendab kohalikku võimlemiselu ning aitab siinsetele aktivistidel luua uusi kontakte teiste Eesti võimlemisklubidega. Võimlemispeo sihtgrupiks on spordiklubide, seltside ja teiste ühenduste võimlemis- ja liikumisrühmad.