Vastuvõtjaks kooliks oli Richard-von-Weizsäcker-Gymnasium. Koos teostatavaks teemaks oli seekord sport. Koos võisteldi laste endi poolt välja mõeldud reeglite järgi sportmängudes osaledes (miniolümpial) ning õpilased valmistasid ette esitluse vähemtuntud spordialadest, mida viljeletakse nende kodumaal, kuid võiks olla huvipakkuvad ka teistele. Kahtlemata köitis antud teema (sport) kõiki ja kõik osalejad olid välja mõelnud põnevaid sportmänge miniolümpia tarvis ning ka vähetuntud sportmängude tutvustused olid huvitavad ja kaasahaaravad.

Lisaks sportimisele oli meil plaanis ka mitmeid ühistegevusi. Meeldejääv oli Stuttgarti külastus. Stuttgart asub viinamarjakasvatuspiirkonnas ja vaimustab külalisi ilusate väljakute, uhkete losside ja kõikvõimalikes arhitektuuristiilides rajatud ehitistega. Imeline oli ka Freiburg. Freiburgis on üks Saksamaa kaunimaid vanalinnu ja palju hubaseid kohvikuid. Kaunis on seal asuv romaani stiilis toomkirik. Freiburgi kutsutakse ka looduse- ja keskkonnakaitse pealinnaks Koos külastasime ka päikselist Freudenstadti. Freudenstadt on laialt tuntud tänu oma turuplatsile: see on Saksamaa suurim, peaaegu ruudukujuline, ääristatud ajalooliste ehitiste ja kenade majadega, mille sammaskäikudes ootavad pisikesed poekesed oma kliente.

Veetsime koos aega SPAs veemõnusid nautides ja külastasime Mercedes-Benzi Maailma (muuseumi), millest kujunes paljude lemmik. See asub Stuttgartis Daimler-Chrysleri tehase kõrval ja äratab ellu enam kui 120-aastase uuendusliku autonduse ajaloo. Üheksal korrusel ja 16 500 m² suurusel alal saab põhjalikult tutvuda Mercedese poolt autotööstuses laineid löönud tehnoloogiaga.

Väga harivaks käiguks võime pidada turismibüroo külastust, kust ammutasime piirkonna kohta hulgaliselt uusi teadmisi. Õpilaste lemmikuks kujunes zumba treening.

Meid ümbritsenud Schwarzwald (Must mets) on Saksamaa maalilisemaid puhkekohti. Kõrgete kuuse- ja männimetsadega kaetud ala piirneb lõunast ja põhjast Reini oruga. Läänenõlvad on järsud, laugetel idanõlvadel rohetavad all orus karjamaad ja õitsevad kirsiaiad. Must mets on suusatajate, mägironijate, matkajate, lohelendurite ja purjetajate paradiis.

Projekti viimaseks ja lõpetavaks mobiilsuseks suundume 5.-11. maini Hispaaniasse Mostolesse, kus üheskoos arutame projekti üle ning naudime koostegevusi ning räägime uuest, kavandatavast (Erasmus plus) projektist järgnevaks kaheks õppeaastaks.