Voka on koht, kus triatlon on läbi aastate olnud au sees. Kohaliku entusiasti Aadu Peki juhtimisel toimus Eesti esimene triatlon juba 27 aastat tagasi. Ah jaa, kes veel ei tea, mis ala see triatlon on, siis selgituseks, et läbida tuleb järjepanu kindel distants ujumises, rattasõidus ja jooksus. Peale 7 aastat korraldamist ja sponsorite- toetajate puudust lõpetati ka triatloni korraldamine Vokas. Kuid oli vaid aja küsimus, millal traditsioon taastatakse ja käesoleval aastal saigi Alutaguse Suusaklubi eestvedamisel ja Toila valla toel pandud nurgakivi loodetavasti uue pikaajalise triatlonivõistluse korraldamiseks.

2. juulil kogunes Voka spordihoone juurde 36 individuaalvõistlejat ja 5 kolmeliikmelist võistkonda, et asuda läbima 700 m pikkust ujumisdistantsi, seejärel sõita rattaga 20 km ning lõpetada „kerge" 6 km jooksuga. Ilm oli võistluse korraldamiseks ideaalne ja võistlejad valmis pikaks pingutuseks. Enne, kui suured sportlased rajale lasti, toimus Voka staadionil lastele mõeldud Duatlon, mis koosneb jooksust ja rattasõidust. Osavõtjaid oli selles vahvas võistluses 18. Tubli saavutus esimese korra kohta.

Suurvõistlus ise oli väga põnev. Voka tiigi kalad pidid minema sügavamale peitu kui 41 inimkala tuiskasid ujumisdistantsile. Paljudele üllatuseks läbis kõige kiiremini ujumise osa ainuke naisvõistleja, meie oma tüdruk Hanna Villberg, kes väljus tiigist esimesena, et minna 20 km rattasõidule. Etterutates peab ütlema, et meesteväega Hanna küll võidelda ei suutnud, kuid kirja läheb ta kui ainus terve distantsi läbinud naine. Kindlasti andsid selles oma osa ka rohkearvuline publik, kes vaprat naist distantsil ergutas ja toetas. Samal ajal kui Hanna oma võistlust tegi, jagasid mehed tükkmaad eespool omavahel maid. Võistluste liidrid olid rattasõudu järel ja ka jooksudistantsi lõppedes Eesti suusakoondise sprinterid Kein Einaste ja Peeter Kümmel. Kahemeetrine Kein oli ka esimese Voka triatloni võitja. Kus olid siis Toila valla enda parimad? Õnneks ei tulnud pikalt oodata. Peale kehva ujumist alustas ettepoole trügimist Eesti rahvuskoondise ja Kalev/Cramo füsioterapeut ja füüsilise vormi eest hoolitsev vokalane Priit Lehismets. Tema hea füüsiline vorm leidis kinnitust eriti jooksudistantsil, kus ta parandas oma kohta ja lõpetas napilt neljandana, kahjuks esimesena kes poodiumilt välja jäi. Kuid tubli saavutus siiski. Kui kõik võistlejad olid lõpetanud (katkestas ainult 1 sportlane), jõudis kätte autasustamise aeg. Kui individuaaldistantside võitjad said äranimetatud juba eelnevalt, siis võistkondlikult võitis team kooseisus Reelika Vallas, Tauri Selder ja Paul Nestor. Rikkalikule auhinnalauale olid oma nö õla alla pannud Viru Rand, Eesti Pagar, Eesti Kultuurkapital, Agdeck Auto, Red Bull, Ardis Sport, Alutaguse Seikluspark. Suured tänud abi eest ka Toila, Jõhvi, Illuka ja Mäetaguse vallavalitsustele. Loomulikult ei saa jätta ka tänamata mitmeid-kümneid vabatahtlikke, kes olid abiks registreerimisel, ajamõõtmisel, rajajulgestamisel, toitlustamisel kui ka koristustöödel.

Peale võistlust, kui oldi käidud saunas ja söödud suppi ja pirukat, sai paljudega räägitud toimunud üritusest ja tundus, et valdav osa võistlejaist ja korraldajatest olid positiivselt meelestatud ja lootuses, et järgmisel aastal saab toimuma II Voka triatlon.

Eesti Maaspordi Mängud.

8.-10. juulini toimus Rakveres Eesti maasportlaste tippsündmus - Eesti Maaspordi Mängud. Toila vald saabus võistlustele 33 võistlejast koosneva meeskonnaga. Vald oli välja pannud võistlejad kergejõustikus, jahilaskmises, jalgrattakrossis, orienteerumises ja mälumängus. Osavõtt ja tulemused nendel aladel andis üldarvestuses 49 suure valla konkurentsis 11 koha. Kahjuks ei suudetud panna välja võistkondi võrkpallis ja köieveos, mis kindlasti oleks parandanud kohta pingereas.

Parimad individuaalsed saavutused. Kairi Schmidt 3. koht jalgrattakrossis naiste seas ja Sandra Schmidt 3. koht N 16 grupis. Jonne Rooma 2. koht N16 orienteerumises.

Samuti osalesid valla korvpallurid Ida-Virumaa koondise ridades, kellel tuli küll leppida 4. kohaga, kuid kõikide tubli võistlemine aitas Ida-Virumaal saavutada maakondade arvestuses 2. koha.

Tänud teile!

Võrkpall 3 x 3.

Juuli keskpaigas kogunesid Voka staadionile maakonna aktiivsemad võrkpallurid. Toimus 4-etapilise seeriavõitluse 2. etapp, selgitamaks maakonna parimaid rannavõrkpallureid. Kokku selgitati parimad neljas vanusegrupis 14 võistkonna vahel. Toila valda esindasid seekord Väino Aul, Meelis Luud ja Peeter Sööt. Saavutati tubli 3. koht vanuseklassis 35+. Voka staadionile rajatud liivaväljak on oma kasutajaskonna leidnud ja loodame, et järgmisel aastal samalaadsel võistlusel oleme esindatud juba kõikides vanusegruppides.

Petank

Nagu viimastel aastatel kombeks, siis kogunesid juuli viimasel päeval Voka vanale staadionile maakonna parimad petankerid, et selgitada välja parim ainukesel muruväljakul toimuval võistlusel. 2011 aastal osales etapil 25 kuuliveeretajat. Üldarvestuses läks võit Elmo Lagedale. Samuti selgitati Toila valla meistrid. Meeste seas saavutas parima tulemuse Arno Tarto ja naiste seas Berit Paun. Kuigi võistlus toimub juba mitmendat aastat ja on loodetud ka vallaelanikke aktiivset osavõttu, pole seda siiski juhtunud. Loodame siiski, et järgmisel aastal on osavõtt aktiivsem.

Rahvaliiga jalgpallis.

Suvistest tegemistest tasub ära märkida veel seda, et valla noored komplekteerisid võistkonna ja võtsid osa Eesti Jalgpalliliidu poolt korraldatud Rahvaliiga turniirist. Tulemused polnud küll kõige paremad, kuid ega see polnud ka peamine. Olulisem oli see, et noored tahtsid ja tegidki ära. Sihipärasema tegevuse ja harjutamisega paranevad järgmisel aastal kindlasti ka tulemused. Kes veel arvab, et see üks pullitegemine oli, siis informatsiooniks niipalju, et üle Eesti võttis Rahvaliiga turniirist osa 113 võistkonda.

2011 sügishooaeg:

Spordihoone lahtiolekuajad:
Esmaspäev - Reede 9.00 - 21.00
Laupäev - Pühapäev 12.00 - 18.00

NB ! Avatud laste mänguruum.

Võistluste kalender:

Oktoober - korvpalli MV, lauatennise MV, lauamängude mitmevõistluse 2. etapp

November - korvpalli MV, Isadepäeva nooleviskevõistlus, võrkpalli MV, koroona MV, lauamängude mitmevõistluse 3. etapp,

Detsember - võrkpall MV, veteranide korvpalliturniir, saalihoki MV, lauamängude mitmevõistluse 4. etapp

NB! EESTI MV KORVPALLIS ALUSTAB HITO/TOILA VÕISTKOND MÄNGIMIST 2. LIIGAS. ESIMENE MÄNG 30. SEPTEMBRIL KELL 20.00 VOKAS.

Jälgige informatsiooni valla kodulehelt.

Kohtumiseni spordiradadel ja spordisaalis!