Kaarma valla spordiperele kujunesid november ja detsember üsna aktiivseteks kuudeks. Novembri viimasel nädalal toimusid Kaarma spordimajas kahed lahtised valla karikavõistlused: 24. novembril lauatennises ja 28. novembril koroonas. On üldiselt teada, et viimasel ajal on just nendel saalialadel maakonda lisandunud hulk turniire, kus osavõtjaid arvukalt ning ega võitja augi alati ühele ja samale sportlasele kuulu.

Lauatennisevõistlus pani saali kaasa elama

Lauatennise võistlus tõi kohale 14 võistlejat: 11 mees- ja 3 naismängijat. Naisi oleks võinud ehk pisut rohkem olla, aga ega see võistluspaika sõitmine lihtne ole. Nimekamatest olid kohal Kaljo Väljakivi, Aare Lehtsi, Tarmo Aav ja nooruke Alari Saar. Naistest asusid mõõtu võtma Tiia Müürisepp, Lii Vahter ja Ulvi Ingalt. Mängiti kolmel laual. Naiste võistlus sai läbi üpris kiirelt: oma paremuse pani maksma Tiia Müürisepp. II koha mängis välja Lii Vahter, kes alistas lõpuks Ulvi Ingalti geimidega 3:2.

Meeste mängus oli publiku jaoks kõike: õnne ja ebaõnne, rõõmu ja traagikat. Võistlusele andis oma rõõmsa ja kirgliku mänguga tooni Alari Saar. Tema üle saali kostvad uh-huud ja tšuud panid saali rõkkama ning kaasa elama. Oma parima panid välja kõik mängijad ning seekord väljus võistlusest võitjana Kaljo Väljakivi. Visa ja oskusliku mänguga suutis Aare Lehtsi vallutada poodiumi teise astme, jättes seekord veel kolmandaks Alari Saare, aga värisege, praegused meistrid, – aasta paari pärast on selle poisiga juba tõsine tegemine kõigil, kes võita tahavad! Elame, näeme! Kaarma valla sportlastest saavutas parima ehk 5. koha Jüri Saar. Rego Rüütel oli kaheksas, Kaur Ellermaa, Kenno Vahelaid ja Raivo Rosin vastavalt üheksas, kümnes ja üheteiskümnes.

Tänud siinkohal ka väsimatule spordimehele Andre Käenile, kelle õlul lasus võistluste kohtuniku amet.

Koroonamängijate pingeline mõõduvõtt

Sama nädala viimasel päeval ehk pühapäeval, 28. novembril asusid Kaarma spordimajas jõudu proovima maakonna tublimad koroonamängijad. Selgitati individuaalsed võitjad nii meeste kui naiste konkurentsis. Kohal oli pea kogu maakonna paremik.

Kohe alguses tahaks tänada selle ala vaieldamatut entusiasti ja eestvedajat Taimo Antsaart, kelle abiga toodi kohale võistluslauad ning tänu temale sai kasutada ka spetsiaalset arvutiprogrammi, mis kergendas tublisti kogu võistluse korraldust. On teada, et koroonaturniirid kestavad kaua, sest võistlejad mängivad kõik üksteisega läbi, nii ka seekord.

Alustati ilusas päikesepaistelises hommikus ning võitjakarikad anti üle juba pimedas. Taas võib kahetsust tunda, et 33st osavõtjast oli kohal vaid kaks naist: Inger Antsaar ning Tiia Müürisepp. Vaatamata sellele kujunes võistlus elamusi pakkuvaks, kus ei puudunud ka dramaatika. Kuna naised võistlesid kaasa ka üldarvestuses, siis selgitati parim neist vastavalt kogutud punktidele.

Oli tore vaadata, et koroonast on kujunenud üks osavõturohkemaid ja populaarsemaid spordialasid, kus kaasa saavad lüüa ka need inimesed, kel pisuke puue ei luba osaleda nii mõnelgi teisel alal.

Pika võistluspäeva lõpuks naeratas võitjaõnn vanameister Heinrich Reile. Napilt vandus talle alla ja jäi teiseks Inger Antsaar, kes kaotas esikoha vaid 2 punktiga! Suurepärane tulemus!

Auhinnalise kolmanda koha mängis seekord välja Ants Nelis, seda võrdsete punktide arvu juures Inger Antsaarega. Naiste arvestuses osutus siis ülekaalukalt paremaks Inger Antsaar, teise koha sai Tiia Müürisepp. Kokkuvõttes Kaarma valla esindusel seekord eriti hästi ei läinud. Parima tulemuse saavutas mitmekülgne spordimees Olev Kiirend, kes 22 punktiga sai 6. koha. Vallas enim maletajana tuntud Jüri Janson tuli 13ndaks, Fred Nelma 24ndaks ja Tiia Müürisepp 27ndaks.

Kuna tegemist oli rändkarikatega, siis esimesena leiab sealt meeste osas Hanno Trei nime, kellele lisandub nüüd Heinrich Rei. Statuudi järgi saab kolm korda järjest võistluse võitnud sportlane karika lõplikult oma valdusse. Naiste osas on see võimalus nüüd Inger Antsaarel, kes karika omandanud juba teist korda.