Nooremas vanuserühmas (2000. ja 2001.a sündinud poisid) oli kokku viis võistkonda, kes omavahel turniiri maha pidasid. Võidukaks osutusid Ülenurme Gümnaasiumi poisid, kes võitsid kõik vastased ja said tabelisse maksimumarvu punkte. Võistkonda kuulusid Mark Gerassimov, Karl Markus Kõivastik, Karl Kõiv, Raimond Keerdo, Kevin Järvepõld, Kert Lepp, Hans Andero Kivi, Carlis Heinrich Aduson, Kaur Allaje.

Vanemas vanuserühmas (1998. ja 1999. a sündinud) oli poiste võistkondi kokku seitse ning seal olid võidukad Puhja Gümnaasiumi noormehed. Ülenurme võistkond saavutas tubli neljanda koha. Võistkonda kuulusid Karlo Korss, Kaupo Altsaar, Karl Richard Parman, Karl Robert Parman, Rasmus Ruben, Henri Hokkonen, Alvar Ratt, Siim Hummal ja Renno Karl.

Seekord oli registreerunud ka kolm neidude võistkonda - Nõo Põhikool, Kambja Põhikool ja Ülenurme Gümnaasium. Omavaheliste mängude tulemusena saavutas esikoha Nõo Põhikooli võistkond, kes võitis mõlemad vastased tulemusega 1:0. Ülenurme ja Kambja võistkonnad võitlesid teise koha eest, kus selleks tuli lüüa penaltiseeria.

Siin jäid Ülenurme tüdrukud napilt kaotajaks ja kokkuvõttes saadi tubli kolmas koht. Võistkonda kuulusid Janeli Jaomaa, Margit Kalk, Lizett Pärli, Eva Lotta Karila, Kaija-Liisa Oras, Aleksandria Mironjuk, Eliisabeth Okk, Viktoria Pedjasaar, Katariina Vengerfeldt. 20. septembril peeti Ülenurme Gümnaasiumi staadionil Tartumaa koolide karikavõistlused kergejõustikus. Registreerus neli gümnaasiumi- ja kuus põhikoolivõistkonda. Gümnaasiumineidudest oli võidukas Lähte Ühisgümnaasium, Ülenurme Gümnaasiumi võistkond saavutas siin tubli teise koha. Noormeeste arvestuses oli võidukas Ülenurme Gümnaasiumi võistkond, Lähte ÜG võistkond oli teine. Põhikooli arvestuses olid ülekaalukalt parimad Ülenurme neiud, noormehed pidid tunnistama Elva Gümnaasiumi võistkonna paremust.

27. septembril peeti Elva kunstmuruväljakul Tartumaa meistrivõistlused jalgpallis 10.-12. kl noormeestele. Registreerus kokku 4 võistkonda - Elva Gümnaasium, Nõo Gümnaasium ja Ülenurme Gümnaasiumi I ja II võistkond. Mängud olid üsna põnevad ja võitjana tuli sellelt turniirilt koju Ülenurme I võistkond. Viimases mängus võideti napilt pärast penaltide löömist Nõo Reaalgümnaasiumi võistkonda. Kolmanda koha saavutas Elva Gümnaasiumi võistkond ja neljas oli Ülenurme II võistkond. Maakonnavõitja sai õiguse osaleda Eesti Koolispordi Liidu 10.-12.kl noormeeste rahvaliiga fi naalturniiril Ahtmes. Eesti Koolispordi Liidu 10.-12. kl rahvaliiga jalgpalli fi naalvõistlused toimusid 11. oktoobril Ahtme Gümnaasiumi kunstmuruväljakul. Finaalvõistlustel osalesid kõigi maakondade võitjad, kokku 14 meeskonda. Ülenurme oli loositud ühte alagruppi Toila Gümnaasiumi, Rapla Ühisgümnaasiumi ja Rakvere Eragümnaasiumi võistkondadega.

Esimene mäng Toila Gümnaasiumiga lõppes Ülenurme kasuks 1:0, teine mäng Rakverega samuti 1:0 ja kolmas alagrupimäng jäi Raplaga viiki 0:0. Kokku saadi tabelisse seitse punkti ja alagrupivõit. Järgnevatest mängudest tuli oodata playoffi vastast ja selleks osutus Avinurme võistkond. Selle mängu võitsid Ülenurme poisid veenvalt 3:0 ja saime edasi poolfi naali, kus vastaseks tugev võistkond Türilt. Pingelise mängu võitis Ülenurme 2:0 ja koht fi naalis oli tagatud.

Teises poolfi naalis pidasid tulise heitluse Tartu Miina Härma nimeline Gümnaasium ja Viljandi Gümnaasium. Kõige napimalt 1:0 võitsid Tartu poisid. Finaalmängus, mis oli poistel juba kuues mäng, oli jaksu piisavalt, et mäng võita. Kuid siiski jäi puudu sportlikust õnnest, et vastastele väravat lüüa. Kaitsemäng oli piisavalt hea ning oma värav hoiti puhtana. Mängu seis jäi 0:0 ja võitja selgitamiseks tuli lüüa penalteid. Siin jäid kahjuks meie poisid 3:4 väravatega alla ja tasuks tuli turniiri II koht. Ülenurme Gümnaasiumi võistkonda kuulusid Erki Kollom (väravavaht ja kapten), Jan- Karl Jõela, Künter Karus, Hardi Piiroja, Joann- Carl Rätsep, Kristen Meister, Ott Anton, Indrek Ilves, Ken Õmblus, RainerPeets.

Tartumaa MV maastikuteatejooksus viidi läbi 2. oktoobril juba tavapäraselt Lähte Ühisgümnaasiumi suusaradadel. Ülenurme Gümnaasium oli esindatud nelja võistkonnaga. Kõige nooremad, D vanuseklass sünniaastaga 2001 ja nooremad olid võidukad kümne võistkonna seas. Võidukasse võistkonda kuulusid Lizell Eksi, Kevin Soe, Helen Kure, Kert Lepp, Elina Ribelus, Kasper Lee, Hanna Kaasik ja Rando Kleiman. C vanuserühma jooksjad sünniaastatega 1999 ja 2000 võitlesid kõvasti jooksurajal ja saavutasid samuti I koha. Selles vanuserühmas oli kokku jooksmas 11 võistkonda. Võidukasse võistkonda kuulusid Aleksandria Mironjuk, Hardi Roosiorg, Kirsti Kiisler, Kaur Allaje, Elisabeth Okk, Hans Andero Kivi, Margit Kalk ja Carl-Hans Sammel.

B vanuserühma (1997. ja 1998.a sündinud) õpilaste seast oli sel aastal väga ühtlane ja tugev võistkond välja panna ning ootasime selles vanuserühmas kindlat võitu. Jooksu võit tuligi napilt Lähte Ühisgümnaasiumi ees 6-sekundilise eduga.

Võistkonda kuulusid Evelin Kruus, Karl-Cardo Mere, Piia Krela, H ans-Christjan Hausenberg, Kärt Kokk, Rasmus Saul, Grenelin Herlis Raud ja Alvar Ratt. Selles vanuserühmas jooksis 9 võistkonda. Gümnaasiumi osas meil enam nii hästi ei läinud, aga tulemuseks siiski tubli viies koht. Võistkonnas jooksid Kristiina Kõiv, Jürgen Kukk, Veronika Kaširina, Sten Martin, Gretlin Isoborn Raud ja Allan Erik Elp.