Klaverimängu hakkas Sten õppima 4-aastaselt. „Ema räägib, et ma olla 2-aastasena temaga vanalinnas jalutades märganud vaateaknal klaverit ja keeldunud sealt lahkumast. Kolmandaks sünnipäevaks sain kingituseks süntesaatori,“ räägib Sten oma muusikutee algusest. Siis pani ema Steni eelkooli Maie Klesmenti käe alla klaverit õppima. Järgnesid õpingud Tallinna Muusikakeskkoolis Marju Rootsi juures ja juba abituuriumist alates neljandat aastat professor Ivari Ilja käe all Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias.

„See on parim elukutse, mida oskan ette kujutada,“ lisab Sten, kellel kulub päevas klaverimängu harjutamisele vähemalt kuus tundi. Praegu on ta koduklaveril harjutamiseks Rahmaninovi 2. klaverikontserdi noodid. „Kevadel ootab ees kaks esinemist Floridas ja suvel Estonia kontserdisaalis. Tõenäoliselt teen peaproovi, mängin lavalise tunde saavutamiseks loo sisse taas Keila Muusikakoolis, seal on fantastiline kontserdisaal,“ kiidab Sten linna parimat saali. „Kui vaid ka korraliku valguse ja parema klaveri sinna saali saaks…,“ lisab ta juurde.

Novembris oli Stenil kümmekond esinemist. Järgmine juba sel pühapäeval Šveitsis Lausannes: „Klassikatähtede saatest tuntud Katariina Maria Kits kutsus esitama Ceasar Francki Viiulisonaati. Ja eks peab mõtlema hakkama ka eelnimetatud konkursi ühele eripreemiale - soolokontserdile ERSO saatel.“ Sten pälvis lisaks konkursi võidule viis eripreemiat: Eesti Kontserdi ja Eesti Heliloojate Liidu eripreemia, Lilian Semperi fondi stipendiumi ja Helmi Valtmani mälestusfondi stipendiumi.

Ühest kontserdiideest räägib Sten veel, mis on rohkem ta ehitusettevõtjast ja kooris laulva isa mõte: „Meil on üks vana klaver, millel saaks anda kontserdi merel, meie Haapsalu lähedal asuva suvekodu juures.“