18. aprillil käisime kogu kooliperega kõndimas. 1.- 4. klassi õpilased kõndisid ringi ümber linna ja 5.-12. klassi õpilased avastasid Kiviõli ümbrust läbides 4 km teekonna.

Tegelikult algas meil aktiivsem liikumine juba enne südamenädalat. Nii peeglisaalis, kui aulas tehti hoolega meeskonnatööd ja valmistuti südamenädala finaalürituseks - tantsušõuks.

20. aprillil võtsid mõõtu kooli tublimad tantsijad omaloominguliste tantsudega. Tublimate tantsijate all ei pea me silmas professionaalsust, vaid pigem tegutsemistahet, esinemisjulgust ning rõõmu tantsimisest. Tants teeb südame rõõmsaks nii tantsijail, kui kaasaelajail.

Liikumisele lisaks sõltub inimese hea tervis väga palju ka toitumisest, seepärast toimus meil ka Südamenädala konverents 5. -12. klassi õpilastele. Õpilasesinduse president Angela Tikoft tegi ülevaate koolitoidu küsitlusest, mis näitas, et õpilased on väga rahul meie koolitoiduga. Sõna sai ka koolikokk Karmen Kaskpeit, kes tutvustas koolisöökla menüü koostamise põhimõtteid ja ettekirjutusi. Ja huvitava ja põhjaliku ettekande tervisliku toitumise põhitõdedest tegi Tervise Arengu Instituudi lektor Tagli Pitsi.

Õpitu omandamine toimub kõige paremini ikka läbi kogemuse, seepärast said antud nädala raames kõik klassid valmistada ka ise tervislikku toitu. 1. - 4. klassi õpilased osalesid projektis Salati Saladus, kus valmistati koos tervislikke suupisteid ja salateid, mida jagati degusteerimiseks ka koolikaaslastele. Lisaks valmistati ka flaierid, mis sisaldasid läbiproovitud retsepti ja muud kasulikku infot.

Ja lõpetuseks leidis aset sel nädalal ka mälumängu Kuldvillak finaal, mis oli pühendatud samuti südamenädalale ning aitas teha reflektsiooni, kui palju siis õpilastele terviseteemadest meelde on jäänud.

Kokkuvõtteks võib öelda, et tähistasime südamenädalat kohe südamest, oli väga intensiivne nädal. Loodame, et kui lastele ei jäänud palju meelde, siis tekib neil vahel küsimus, et miks me seda südamenädalat õige tähistasime?!... ja siis on hea, kui neile meenuks, et hea tervis annab meile elamisväärse elu, ja et tervise eest saab vastutada iga inimene ise.