Hagudis, Kuusikul, Kodilas ja Alus tutvustati uut aeroobikastiili zumbat, treeneriks Liina Raidoja. Kõikides kantides matkati nii keppidega kui keppideta ja ka rattaga.

Hagudis ja Kuusikul oli inimestel võimalus osaleda toitumisteemalisel õppusel ning Kodilasse tuli seksuaalterapeut Mare Pruks rääkima väga tähtsal teemal - kuidas olla õnnelikult paarissuhtes.

Südamenädal kulmineerus 21. aprillil Rapla ja Kehtna ühissüdamepäevaga Valtu ujulas, kuhu oli kõigil vaba sissepääs.

Rapla vallamaja eest startis 22 inimest koos vallavanem Ilvi Perega ning koos jõuti tunni ajaga Valtu ujulasse. Ujulas võimeldi vees ning võisteldi erinevates vanuserühmades 25 m ujumises. Ka lasteaedades ja koolides toimetati südamenädalal aktiivselt. Südamepäevadel mõõdeti vererõhku ja kehamassiindeksit. Osalejate vahel loositi südamenädala logoga meeneid - suuremaid ja väiksemaid võtmehoidjaid, sussikotte ja külmutuskapimagneteid.

Peaauhindadeks olid aga seljakotid. Kui eelmisel aastal osales südamekuul 366 inimest, siis sel aastal pea poole vähem. Kas põhjuseks oli kauaoodatud kevade saabumine või inimeste üleüldine väsimus ja tüdimus kõigist ja kõigest - ei oska öelda.

Kas ja kuidas terviseüritusi kantides jätkata, kuidas terviseteemat inimestele lähemale tuua - selle üle peab mõtlema.

Inimesed, kes saavad osa sellistest kogukonna tegevustest, mis toob kaasa uut teavet, oskusi, ideid ja eesmärke, on kindlasti rikkamad. Kuidas aga murda üleüldist tüdimust ja väsimust? Ma kindlasti ei usu, et inimestele ei ole mitte midagi vaja. Suur aitäh kantides tegutsejatele, eriti Ulvile ja Ailile Kodilast, Maarikale Kuusikult, Sandrale Hagudi kandist ja Virvele Alust. Ja aitäh kõigile teile, kes te osalesite!