Kuna mõeldamatu on igaaastane suvemaja täis ja tühjaks kolimine, on soovitatav siiski kaasa võtta või nähtavast kohast ära paigutada esemed, mis võivad olla vargale meelepärased: teler, raadio, köögitehnika, muruniiduk, tööriistad ja muu väärtuslik. Kui hoovis leidub vanametalli, põlluharimisriistu jms, tuleks kaaluda ka nende paigutamist turvalisse kohta.

Leppige kokku naabriga

Kaitse suvemaja jaoks on hea naaber, kes teie äraolekuperioodil varal silma peal hoiab. Naabriga võib kokku leppida, et ta aeg-ajalt käiks ja teeks majas mõningaid toiminguid, mis jätaks mulje, et maja kasutatakse pidevalt. Siinjuures võib ühe puudusena välja tuua selle, et naaber ei pruugi õigel hetkel kodus olla või kuulda ja märgata, kui vargad tegutsevad ajal, mil tavainimesed magavad. Sellisel juhul oleks otstarbekas kaaluda valveseadmete kasutusele võtmist.

Kontrollige uksi ja aknaid

Enamik sissemurdmistest sooritatakse akna või ukse kaudu. Akendele on mõistlik panna luugid, mis kaitsevad mitte ainult varga, vaid ka ilmastiku eest. Hea on ka turvaklaas või kaitseruloo. Võimalusel piira krundile ligipääsu tõkkepuuga ning krunt korraliku aiaga.

Sissemurdmist kõige enam soodustavad tegurid:

1. Suvilast pikemalt ära olles jäetakse väärtuslikumad asjad (ahvatlused) suvilasse;
2. Kardinad jäetakse eest ära ja aknast avaneb vaade majas olevale inventarile;
3. On märgata, et suvilas kedagi ei ole (muru on niitmata, lumi lükkamata vms);
4. Naabritega ei suhelda (seetõttu on esimesed kahtlusalused just nemad);
5. Puudub välivalgustus;
6. Maja hoov on kõrvaliste pilkude eest varjatud;
7. Võtmed peidetakse tüüpilistesse kohtadesse (jalamati alla, uksepiida peale, ukse läheduses olevate esemete alla jm);
8. Uksed on lukustamata või uks on kergesti lahtimurtav, puuduvad lukustatud väravad;
9. Sotsiaalvõrgustikes avaldatakse oma asukoht;

Politsei palub kõigil inimestel olla võõraste isikute ning sõidukite suhtes tähelepanelik. Kahtlase tegevuse korral tuleks helistada politsei tasuta lühinumbril 110.