Õpetaja Helle oli kaasa võtnud kandle, mille saatel mängiti ringmänge ja lauldi õpitud laule.

Täpselt kell 12.04, kui algas sügis laulsime kõik koos:

Sügisel on sünnipäev,
see on väga tore päev...

Nagu peol kombeks, istusime seejärel lauda. Pidulaud oli mitmekesine, seal leidus erinevaid sügisande ja tädi Aili küpsetatud leib.

Tagasiteel tabas meid küll paras vihmahoog, kuid nagu öeldakse, pole keegi suhkrust. Rõõmsalt jõudsid kõik kenasti taas lasteaeda.

Kuigi olime just äsja lauast tõusnud, olid kõigil jällegi kõhud päris tühjad ning kokatädi Taimi tehtud supp maitses väga hästi.

Meil on lasteaias põnev elu

Oktoobri esimesel nädalal tähistasime leivanädalat, mille teemaks oli „Viljaterast leivani".

Toimusid erinevad tegevused seoses leivaga. Lapsed tutvusid erinevate viljadega, said teada, kuidas saab viljaterast leib ning mis on ametimeeste nimed, kes on selle protsessiga seotud.

Iga laps tõi kodust kaasa ka ühe leivakoti. Koos vaatasime, milliseid leibu kodudes süüakse ja mille poolest leivad on erinevad. Kärdil oli kaasas aga hoopis omatehtud leib, mille tema ema oli küpsetanud. See oli soe ja maitsev. Aitäh!

Kolmapäeva hommikul panid lapsed koos tädi Aili ja õpetaja Hellega ka lasteaias leivajuuretise kerkima ja neljapäeva hommikul segasid sisse ülejäänud jahu. Kui lapsed lõunauinakust ärkasid, siis oli laual soe ja maitsev leib.

Muusikatunnis lauldi laule leivast ja leiva küpsetamisest ning mängiti ringmänge „Lõbus mölder" ja „Talupojamäng". Kunstitunnis meisterdasime veskit ja kombaini.

Lapsed said teada ka seda, mida veel jahust tehakse ning siis valmistasime makaronidest pildi. Vaatamata sellele, et palju algmaterjali läks lastele suhu, said pildid väga kirjud ja kaunid.

Oli väga tegevusrohke, tore ja õpetlik nädal.

Peagi saab valmis Järlepa Lasteaia uus maja, kus senisele rühmale lisaks avatakse veel teine liitrühm 2- kuni 7-aastastele lastele.

Hea lapsevanem! Kui Sa soovid oma lapsele kohta meie lasteaias, siis palun tule ja kirjuta avaldus. Veel on vabu kohti!