Rõõmustas, et Eesti Puuetega Inimeste Koda kuulutas puuetega inimestele konkursi kunstiharrastustega tegelemiseks. Rahastab USA saatkond. Osalesime ja edukalt! Septembris toimus tasuta kolmetunnine kursus, õppisime tekstiilile maalimist ja pakutrükki. Osavõtjaid oli üllatavalt palju.

Kuu keskel said mõned diabeetikud osaleda Eesti Reumaliidu teabepäeval Pirita Topp Spaas. Räägiti enam levinud põletikulistest luu ja liigesehaigustest, nende ravist ja taastusravist. See oli vanemaealistele väga vajalik teave. Kahju, et kohtade arv piiratud oli.

Kuu lõpus toimunud koolituspäeval päevakeskuses oli meil algatuseks vestlus perearst Mai Sterniga. Seejärel tutvustas uusi diabeetikute abivahendeid firma Linus Medial esindaja Ellys Laanemäe, Gritty Ratas firmast SurgiTech määras veresuhkru taset ja rääkis suhkruhaiguse tüsistustest. Degusteerisime ka diabeetikutele sobivaid Leiburi uudistooteid.

Septembrikuu lõpp oli kiire. Tegime päevakeskuse perega ühise väljasõidu Tallinna eakate festivalile. Aitasime kaasa valla arengukava valmimisele - tegime oma muudatusettepaneku. Lülitusime Tallinna Puuetega Inimeste Koja kodanikuhariduse programmi, mida rahastab KÜSK ehk Kodanikuühiskonna Sihtkapital. Koolitused on kolm korda kuus, kokku kuus moodulit, millest üks õpitubadega, üks aga praktikapäev.

Oktoobrikuus tõstatas Eesti Puuetega Inimeste Koda mitmeid probleeme, rääkisime kaasa. Diabeetikuid puudutas kõige enam küsimustik taastusravi ja rehabilitatsiooniteenuste kättesaadavuse kohta.

Kuu keskel osalesime Tallinnas Eesti Diabeediliidu korraldatud diabeedipäeval. Kuu lõpus aga Tallinna Puuetega Inimeste Koda seminaril „Euroopa vabatahtliku tegevuse aasta 2011".

Emotsionaalseim kohtumine oli 29. oktoobril Paides tervisepäeval psühholoogi, mõttetarga, kirjaniku, koolitaja, aedniku Toivo Nübergiga. Meie jaoks oli uudne ja huvitav oma seisundi kontrollimine Omroni keha koostise monitoriga. Põnev oli kuulda keha, hinge ja sotsiaalsest väsimusest, samuti edust, edu valemist ja selle korrigeerimise reaalsetest võimalustest. Ürituse korraldas Järva diabeetikute selts.

Kuu lõpetasime jälle koolituspäevaga. Koostöös päevakeskuse juhtkonnaga käsitlesime esimese teemana eakate ohutust. Vajalikku tarkust jagasid politsei ja päästeteenistuse töötajad. Seejärel pühendusime diabeetikute päevaprobleemidele.

Igal seltsingu koosolekul käis palju rahvast, kõik osalejad olid avatud ja sõbralikud.