Sarja teine kontsert, mis toimub teisipäeval, 26. oktoobril, kannab lühikest ja konkreetset nime: „Mozart”. Pianist Tanel Joamets koos „Vanemuise” orkestri puhkpillisolistidega esitavad Wolfgang Amadeus Mozarti muusikat.

Sarjale paneb väärika punkti 10. detsembril Iraani saksofonist Gilda Razani koos oma kvintetiga Sub.Vision.

Kontsertsari „MuusikaSündmus” alustab küll novembris, kuid pakub sügishooaja avapäeval, neljapäeval, 11. novembril, tõelise muusikalaksu. Pärimusmuusika Aidas toimuval kontserdil astub lavale varemgi menukalt Viljandit väisanud argentiina duo „Ranas” koos tantsupaar Kaia ja Martin Keiliga, et rõskes sügises kuulajaskond Buenos Airese tangomaailma viia. Sellesse ehedasse.

Samal õhtul, aga hiljem, nii, et jõuab kulgeda ühelt kontserdilt teisele on klubi „Puhas Kuld” laval prantsuse kvartett „PRINT”. Fantaasiarohke muusika, mis rõõmustab saksofonimuusika fänne – laval on kaks saksofonisti! Ja see kontsert salvestatakse uue live-helikandja tarbeks!!! Saab kiljuda, kuis hääl lubab. Kvarteti muusika on nakatav ja nõutud. Seda tõestab või fakt, et mullu andis bänd 130 kontserti Euroopa erinevatel festivalidel ja klubides.

Detsembris tuleb kitarriduo Ain Agan – Oleg Pissarenko. Mõnda aega koos musitseerinud mehed esitlevad ühiselt loodud helikandjat. Hoopis teistmoodi muusika.

2010 „MuusikaSündmuse” aastale paneb punkti Eesti Filharmoonia Kammerkoori meeskvarteti jõulukontsert 19. detsembril Pärimusmuusika Aidas. MuusikaSündmus – see on muusika, millest lihtsalt ei loobuta.

Soodsalt kontserdile.

Nagu sügishooaja eel tavaks saanud, pakub Muusika Viljandi Büroo võimalust soetada kõigile sügishooaja kontsertidele piiratud koguses 25-50 % soodsamaid pileteid. Ja seda vaid kahel päeval: reedel, 1. oktoobril kella 14–18 ja laupäeval, 2. oktoobril kella 11-14 linnaraamatukogu fuajees.