Sügisesel koolivaheajal külastasid Paldiski Vene Gümnaasiumi õpilased Peterburi. See sõit ei olnud korraldatud mitte üksnes turismi-, vaid ka õppereisina.

Peaaegu kõik lapsed viibisid Peterburi linnas ja üleüldse Venemaal esma­kordselt. Õpetajad V. Volkova ja V. Semjonova jutustasid pika bussisõidu ajal linnast ja tema ajaloost ning näitasid Peterburile pühendatud filmi. Paljud lapsed sõitsid koos vanematega.

Perekond Kljuiko

Me olime esimest korda perekonnaga Peterburis ja Venemaal. Maailma ühe kõige kaunima linna külastamine jättis meile kustumatu mulje, kuigi kolmest päevast jäi temaga tutvumiseks muidugi väheks. Esimene päev algas Tsarskoje Selo ja Katariina palee külastamisega. Palee ilu, suursugu­sus ja sisustus võtsid lausa hinge kinni. Me nägime kuulsat merevaigutu­ba, mille restaureerimine on nüüd täielikult lõpule viidud. Ma vaatasime ka Tsarskoje Selo lütseumi, kus õppis A. S. Puškin, ja suurejoonelist parki.

Perekond Kornev

Peterburis olime esmakordselt. Reis oli unustamatu ja ekskursioonijuhid suurepärased, kusjuures eriti hästi jäid meile meelde Peeter-Pauli kind­lus ja õhtune jalutuskäik kaunilt valgustatud linnas. Ja muidugi ka uue huvitava eeskavaga tsirkuse külastamine. Linna arhitektuur rabas meid.

Perekond Kohan

Väga tihe programm. Ekskursioon Kunstikambrisse, mis on küll pisut „jube" koht, kuid ära tuleb see siiski vaadata. Aga ekskursioon zooloo­giamuuseumisse jättis sügava mulje nii lastele kui ka meile, täiskasvanu­tele. Oli väga huvitav, nägime palju metsloomi, linde, roomajaid ja isegi mammuteid.

Maksim Savinov

Viibisin selles ilusas linnas esmakordselt. Esimesel päeval külastasime Tsarskoje Selod ja Katariina paleed. Mind hämmastasid kulla rohkus interjööris, maalid ja eriti Merevaigutuba. Veel jäi mulle meelde ekskur­sioon mööda õhtust Piiterit. Nii ilusat valgustust ei ole ma veel näinud. Ma ootan läbematult järgmist Peterburi-sõitu.

Perekond Sergijenkov ja Ksenja Kuznetsova

Näha Peterburi oli ema ja minu enda ammune unistus. Meile meeldis kõik. Ma vaatasime nii lühikese aja jooksul nii paljusid asju! Ja me seadsi­me endale eesmärgiks käia selles muinasjutulinnas veel üks kord.

Aleksandra Danilova

Minule meeldis kõik - nii buss, ekskursioonid linnas, V. Volkova ja V. Semjonova jutustused linna ajaloost, hea võõrastemaja, Piiteri McDonald's ja Maardu kooli õpilased kui ka selle sõidu juhid. Super!

Igor Barnatski

Ma tahan öelda, et see on imeline linn! Mul­jeid on tohutult! Ma pildistasin palju ja ost­sin kõikidele meeneid. Aitäh õpetajatele selle reisi eest.

Anastassija Zentšik

Sõit oli suurepärane, kõik oli hästi läbi mõel­dud, meeldisid kõik eks­kursioonid ja muuseu­mid. Ilm oli imehea, tut­vusime Maardu lastega. Me ei tahtnud nendest sugugi lahku minna. Ma unistan sellest, et sõita veel kord niisugusele ekskursioonile.

Adrian Koroljov

Kõige rohkem avaldasid mulle muljet Peeter-Pauli kindlus ja kahurid, mida me käisime vaatamas keskpäeval. Tuleb välja, et Peeter-Pauli kind­luse ehitiste asendiplaan sarnaneb selle plaaniga, mille järgi ehitati kind-lust Paldiskis. On kahju, et ekskursioon kestis nii vähe päevi, ma oleksin tahtnud, et see oleks olnud pikem.