Sügisjooks algas osalejate registreerimisega ja lustaka soojendusvõimlemisega mudilastele.

Kõige pisemad vanemate käekõrval

Võistluse avastart anti 2007. aastal ja hiljem sündinud tüdrukutele 100 meetriseks Tillu jooksuks. Kolmeaastased ja nooremad osalejad läbisid oma esimese võistlusdistantsi veel vanemate käekõrval ja juhatusel ning pereliikmete tulisel ergutamise saatel. Kokku osales 9 tüdrukut ja 14 poissi, kellest väledamad olid vahetult enne võistlust kolmeseks saanud Terle Juss ajaga 30,45 ja 7 kuud vanem Sigmar Salonen ajaga 33,14.

Veidi vanemad mudilased (2003-2006), neid oli 59, olid jagatud kahte vanuseklassi ja nemad läbisid juba terve staadioniringi – 400 meetrit. Kiiremad olid Laura Lobjakas ja Karl Eerik Kala aegadega vastavalt 1.36,7 ja 1.33,0.

1995–2002 sündinud tüdrukud ja poisid läbisid Laagri haridus- ja spordikeskuse territooriumil 1000 m distantsi. Rohkearvulised olid nooremate osavõtjate jooksud, kuid kahjuks oli vähe osalejaid C-klassis (4 poissi ja 4 tüdrukut) ja tüdrukute B klassis ei olnud võitlejaid üldse. Kaheksast esikohast läksid viis Tallinna jooksjatele ja vaid kaks jäid meie valda. Poiste B klassi võitaks tuli Ragnar Markus Kuljus (1996) ajaga 2.35,0 ja C klassi võitjaks tuli Karel Kadarik (1997) ajaga 3.02,8.

Meie valla jooksjatest olid sel distantsil veel tublimad Erlend Utrop (2001) ja Karoliine Olle (2001) aegadega vastavalt 3.15,4 ja 3.32,7.

Täiskasvanud ja noori vähevõitu

Negatiivne üllatus oli uskumatult väike võistlejate arv 6000 meetri distantsil, starti tuli vaid 21 jooksjat – noori 4, täiskasvanuid 9 ja veterane 8. Distants kulges Laagri lähiümbruse teedel. Sama distantsi läbisid traditsiooniliselt ka 16 vaprat tervisekäijat.

Võistlejatest oli kiireim meie valla mees Andres Laineste ja tallinnlanna Evelin Kärner aegadega vastavalt 21.46,9 ja 22.29,9.

Vallaettevõtjad toeks

Neiser Grupi poolt väljapandud eriauhindade omanikeks (2 tumbat) said meie valla kiirem mees ja naine 6000 m distantsil, kelleks olid Andres Laineste ja Lilida Kangur.

Kõikide distantside kolme paremat autasustati medalite, diplomite ja lilledega ning esikohti auhindadega.

Kui võistluspäeva saatsid päike ja tuul, siis 1000 ja 6000 meetri autasustamise ja loosiauhindade jagamise ajaks lisandusid ka vihmahood.

Meie auhinnalaua katsid ja loosiratta auhinnad muretsesid spordilembesed koduvalla ettevõtted ja asutused, kes on aidanud muuta meie sügisjooksu meeldejäävamaks juba aastaid.

Täname toetuse eest Saue Vallavalitsust, Mellson rehvid OÜ-d, Roadsevice OÜ-d, Kalsep OÜ-d, Rolltrans OÜ-d ja Dalibor OÜ-d.

Aitäh Neiser Grupile, Kadarbiku talule, Nenell OÜle ja Balsnack OÜ-le toodete eest; Sagro AS-ile auhindade ja toodete eest; Veskitammi Ilusalongile ja Meie kohvik OÜ-le kinkekaartide eest; Magnum Medical AS-ile reklaamtoodete eest; Lahe Roosile lillede eest; klubile Laagri Tervis pääsmete eest ja Laagri Haridus- ja Spordikeskusele võõrustamise ning ujulapääsmete eest.

Loodame, et edaspidi tulevad jooksurajale ka need lapsevanemad, kes tõid võistlema oma mudilased ja annavad sellega oma lastele eeskuju, siis ehk ei kaoks jooksurajalt ka lapsed, kelle vanus jõuab 10-12 eluaastani! Kohtumiseni järgmisel sügisel.