Päeva põhijooksu ehk 5 km jooksu starti asus 19 jooksjat: kaks naist ja 17 meest. Stardi andis jooksjatele Eesti tuntum noor kümnevõistleja Mikk Pahapill. Jooksjad tegid ringi terviserajal ning siirdusid siis mööda Jaama tänavat ja Viljandi maanteed RMK Käru büroo kontorihooneni, kus toimus tagasipööre ning lõpetuseks taas terviseraja ring. Esimene lõpetaja oli Jaanus Kallaste ajaga 15.47,5. Teisele kohale jooksis Olavi Allase ajaga 16.22,3 ning kolmandana jõudis finišisse Janar Juhkov 16.50,8. Esimese kohaliku jooksjana lõpetas Kalle Palling ajaga 17.42,6, saades  5. koha ning jäädes alla 4. lõpetanud Raplamaa ühele tugevamale jooksjale Risto Ütsmütsile (17.09,0).

Naiste arvestuses võitis suusasprinterina tuntud Piret Pormeister ajaga 20.29,5. Tublilt Käru naisi esindanud Kerli Paimre lõpetas jooksu ajaga 29.59,3.

Head meelt pakkusid ka Käru noored jooksjad, kes jooksul osalesid.

Jooksu parimaid autasustati diplomite ja raamatutega. Raamatuga Raplamaa lugudest läbi vanade fotode tänati Mikk Pahapilli. Korraldajad tänasid ka abilisi ja Sparta jooksutreenerit Urmas Randmad, kes mitmed oma õpilased siia jooksma tõi.

Loodetavasti ei olnud sügisjooksu näol tegemist ühekordse projektiga ja juba järgmisel aastal kohtutakse Käru jooksuradadel uuesti.