Suhtekorraldaja sõnul võib arvata, et IRLi, Reformierakonna ja SDE ringkondade esinumbrid võivad eelvalimiste kaudu saada kuni kolmandiku oma koguhäältesaagist, kui Keskerakonna kandidaadid võtavad harva kümnendikkugi oma kogusaagist eelvalimiste kaudu.

"See muidugi tähendab seda, et valimispäeval on Tallinnas kindlas ülekaalus Keskerakonna valijad ja opositsioonierakondade pingutus iga hääle valimisjaoskonda viimiseks peab olema väga agressiivne. Nüüd on kampaania peaaegu läbi ja maksab see, kellel on kõige tugevam maapealne organisatsioon. Pressiteadete ja säutsudega hääli ei too, tuleb õues olla," leiab Kaju.

Tallinnas on Emori uuringu järgi praegu otsust veel mitteteinud valijaid 10 protsenti. Nende vabade häälte pärast võistlevad suhtekorraldaja arvates ennekõike erakonnad, kellel on olnud emotsionaalselt tugevaima laenguga kampaania ja tugevate tippudega ringkonnanimekirjad.

"Võib arvata, et veidi ootamatultki kujunenud käsitlus meedias, et võimupööre on siiski võimalik, mobiliseerib osa neist valijaist, kes muidu käega lööksid. Võimupööret ähvardab osaliselt häälte kaotsimineku oht - valimisliitude ja üksikkandidaatide ühine summaarne 7 protsendi reiting ütleb seda, et arvestades nimekirjade suhtelist nõrkust tuleb tegelik tulemus parimal valimisliidul 2,5 protsendi kanti. Nendele antud häältest võimupöörde läbiviimise seisukohast abi ilmselt pole. Tahame seda või mitte, on selgelt tugevaima sotsiaalse mobiliseerimise jõuga ja poliitilise juhtimise usaldusreitinguga täna Tallinnas suured erakonnad," leiab suhtekorraldaja.