Tarvastu töömalevlased 20. juunil Suislepas Õhne jõe ääres paadikuuride avamist ja töömaleva lõpetamist tähistamas.
Seekordne Tarvastu noorte töömalev oli otsekui kunstikooli suvelaager, mis andis osalejaile palju väärt kogemusi

Suislepa paadipäeva korraldajad tegid head koostööd ilmataadiga

Suislepa paadipäev 29. juunil oli järjekorras VII ja tõesti garanteeris ilus ilm naudingu suvepäevast nii osalejatele, korraldajatele kui ka esinejatele. Kahjuks oli ilmataadile vajalik pistisesumma oodatust kõrgem ja selle kokkusaamiseks pidid külastajad lunastama esmakordselt kohustusliku viieeurose randmepaela.

Vastutasuks oli paadipäev koos kõigi sinna juurde kuuluvate atraktsioonidega: batuut, Valio kohukesed ja A le Coq'i limonaadid lastele, paatide rongkäik, paadiralli, kanuude võidusõit, kõrgetasemeline kontsert ja uudisena sel aastal poker run.

Poker run on laialt levinud kombineeritud võistlus orienteerumisest ja kaardimängust. Osavõtjad läbisid neli kontrollpunkti Võrtsjärve kallastel, said kaardipakist kaardi tõmmata ja lõppmäng toimus õhtul Suislepas. Ei võitnud mitte kõige kiirem raja läbija, vaid parima kaardikombinatsiooni omanik. Poker run'i viiakse läbi erinevatel liikumisvahenditel - autod, mootorrattad, hobused, jalgrattad ja ka päris jalgsi.

Paatidele toimus see Eestis esimest korda ja osalejaid oli kohe 90.

Kontserdi muusikalise poole eest hoolitsesid Triin Niitoja ja John4, Põhja-Tallinn ja Suislepa Paadiseltsi lastekoor ning Vaiko Eplik ja Eliit. Olgem ausad - pileti eest oli võimalus kuulata Suislepa Paadiseltsi lastekoori, kõik teised etteasted olid tasuta kauba peale.

Jalgpallis olid edukad mõlemad võistkonnad seisuga 4:2. Nagu rivaalide vahel kokku lepitud, siis tehingu detaile ei avalikusta. Kes mängu jälgis, see nägi ise, kumma värava võrk tihedamini sahises. Mänguvahendina oli jalgpallilahingus kasutusel täiesti originaal 2010. aastal Lõuna- Aafrika Vabariigis toimunud MM-il kasutusel olnud Adidase Jabulani jalgpalli äravahetamiseni sarnane Aasias toodetud odav koopia.

Paadiralli suurim keskmine kiirus 13,2 km pikkusel distantsil oli 105,37 kilomeetrit tunnis. Nagu ikka, käis ring ümber Tondisaare ja lõviosa distantsist piki käänulist Õhne jõge ülesvoolu Suislepani.

Igamehe paadirallil osales kokku 24 paati ja jetti, eriauhind anti kiireimale kummipaadile, alumiiniumpaadile ja huvitava kostüümi eest.

Kanuude võistlusest võttis osa 8 paatkonda. Üks paar koosnes eranditult nõrgema soo esindajatest, võitjaks osutus sama piloot, kes ka eelmisel aastal, kuigi ta oli sel hooajal võistlustules uue kaardilugejaga.

Kaks korda keerati kanuu kummuli. Ülikonnas teele läinud võistleja oli üdini märg, kuid õnnelik. Teisel korral läks kanuu täiesti põhja. Ennastsalgava päästeoperatsiooni korraldas vahva Aniteci paadiseltskond.

Pealtvaatajate hulgast kuuldus aplaus. Ka kanuud kohale toonud Roosimäe puhketalu esindaja võis hirmuhigi laubalt pühkida, sest ei pidanud sõiduvahendi kättesaamiseks sukeldumisülikonda ja ujumismaski kasutama.

Käepaelad olid loosimise tarbeks varustatud numbritega ja numbrite vahel loositi välja traditsiooniline suitsupõrsas. Viimane oli loosimise võitjat nähes nii õnnelik, et vupsas lausa ise kotist välja ja maandus otse uue omaniku süles.

Reedel oli Suislepas jõe ääres umbes 20 paati, aga paadipäeva õhtupoolikult loeti kokku 62 veesõidukit. See number ei ole kindlasti täielik, kuna sagimist oli palju ning kõiki ei õnnestunud kordagi korraga pildile saada.

Oli tore suvepäev! Paadipäevade korraldusmeeskond tänab kõiki osalejaid ja toetajaid, sest ilma teieta poleks nädalavahetus nii põnev olnud.

Reiko Teepere