Meeste põhiturniiril on peetud pooled mängudest. Teiste ees on pisikese vahe sisse rebinud sel hooajal esmakordselt koos mängiv Läätsed.com võistkond. Kokku on nad nelja vooruga kogunud 10 punkti. Neile järgnevad turniiritabelis VK Tõusev 8 punktiga ja VK Kramp 6 punktiga. Läätsed.com võistkonna esindaja Erki Tammenurme sõnul on mängud olnud tasavägised ja põnevad. „Kergelt ei ole midagi tulnud. Turniiri algusega võib küll rahul olla, kuid palju raskeid mänge on veel ees, mis võivad tabeliseisu pahupidi keerata," ütles Erki Tammenurm. Seega põhiturniiri teine pool toob endaga kaasa väga tasavägiseid ja pingelisi mänge.  

Naiste A-tugevusgrupi põhiturniiril on seni kindlalt mänginud Ülenurme naiskond. Kes on neljast mängust kolm kindlat võitu noppinud ning ühe napi 2:3 kaotuse saanud Sparta naiskonnalt. Sellega on nad kogunud turniiritabelisse 10 punkti. Tihedalt Ülenurme naiskonna kannul on üheksa punktiga TTÜ Dynamo/Särtsakad ja Peetri Sõprade võistkonnad.

Mõlema A-tugevusgrupi kaks paremat põhiturniiri lõpetajat pääsevad otse edasi 27. aprillil Haapsalus toimuvale Credit24 Rahvaliiga finaalturniirile. Kaks ülejäänud poolfinaali pääsejat selgitavad omavahel välja põhiturniiril 3.-6. kohale jäänud võistkonnad. 

B-tugevusgrupp

Harjumaa

B-tugevusgrupis on põhiturniirid kohe-kohe lõppemas. Pidada on veel kaks mängu ning alata võivad play-offid. Hetkeseisuga on omale kindla alagrupi võiduga edasipääsu kindlustanud Aruküla võistkond, kes alistas oma alagrupis kõik vastased ja kogus maksimaalsest 15 punktist kokku 14 punkti. Teisena antud alagrupist pääseb edasi Kolga PK võistkond.

Teises Harjumaa alagrupis on samuti selged kaks edasipääsejat. Nendeks on Keila VK/Revalstone ja Saue meeskonnad. Kes aga pääseb alagrupist võitjana edasi ning haarab endale kodumängueelise, selgub alagrupi viimasest mängust Keila VK/Revalstone vs Kohila vahel.

Harjumaa kaks paremat võistkonda pääsevad edasi Põhja regiooni play-off mängudele.

Tallinn

Mehed:

A-alagrupi tabelit juhib hetkel kindlalt meeskond Valts, kes on siiani alistanud kõik oma vastased ja kogunud viie vooruga maksimaalsed 15 punkti. Viiest mängust ühe kaotusega jahivad alagrupist teisena edasipääsu võistkonnad Wilsons ja Vanglateenistus. Nende omavaheline mäng selgitabki välja, kes pääseb edasi Põhja regiooni play-offi.

B-alagrupi tabeliseisu juhib hetkel 14 punktiga C-Connect ja võrdselt 12 punktiga järgnevad FK Keskus ja SEB meeskonnad. Kuna nendel võistkondadel on mängida jäänud veel kolm mänguvooru, siis on iga punkt turniiritabelis kulla hinnaga, sest edasi pääsevad vaid kaks paremat.

C-alagrupis on teistelt 12 punktiga eest ära rebinud Retro 2 võistkond. Neile järgnevad 8 punktiga KH Energia Konsult ja 7 punktiga VK Kramp M2 ning VK Tefa 2 meeskonnad. Nagu näha, siis teise edasipääseja koha eest käib armutu heitlus kolme võistkonna vahel.  

Naised:

A-alagrupi kindel liider 14 punktiga on naiskond VK Täht, kes on kindlustanud endale ka juba edasipääsu play-offi. VK Tähele järgnevad turniiritabelis võistkonnad Neemeco ja Kosmos. B-alagrupist on edasipääsu taganud ka Keila VK 14 punktiga ning Kiili SK1 13 punktiga. Kolmandat kohta alagrupis jahivad veel VK Seltskond ja Salver Tallinn 2 naiskonnad. Nende omavaheline mäng selgitab välja kumb nendest võistkondadest pääseb edasi play-off ringi.

C-alagrupist on endale edasipääsu taganud kõik mängud võitnud VK Retro naiskond 14 punktiga. Teisena samast grupist pääseb edasi 11 punktiga Serveri naiskond ning kolmandana saab edasi mängida SC Tempo naiskond.    

Lõuna regioon

Mehed:

Lõuna regioonis on teistelt võistkondadelt eest läinud Eesti Pagar, kes on kuue mänguvooruga kogunud turniiritabelisse maksimaalsed 18 punkti. Teisel kohal olevad meeskonnad Rannu ja VK Sahkar kaotavad talle juba 9 punktiga. Mõlemad meeskonnad on pidanud ka kaks mängu vähem kui Eesti Pagari meeskond.  

Naised:

Naiste Lõunaregioonis on tabeliseis palju tasavägisem. Esikohal on küll hetkel Võru valla naiskond 11 punktiga, kuid kohe nende kannul on 9 punktiga Põlva VK Volly ja Haaslava naiskonnad. Naistel on jäänud mängida veel 3 mänguvooru.

Ida Regioon

Ida regiooni enamusel meeskondadel on peetud kolm või neli mänguvooru. Liidriks on selles alagrupis 12 punktiga Narva elektrijaamade spordiklubi. Ülejäänud meeskonnad on teist kohta hoidmas võrdselt 3 punktiga.

Viru Regiooni naiskondadest tagasid edasipääsu play-offi Narva SK/Galla VK, Narva SVK, Rakvare SK ja Kunda Nordic Tsemendi naiskond. Omavahel mängides selgitavad nad välja kaks parimat, kes saavad edasi Credit24 Rahvaliiga veerandfinaalidesse.  

Edela regioon

Edela regioon on endiselt väga ühtlane. Paljudel võistkondadel on turniiritabelis 6-9 punkti. Väikese edumaa on saavutanud VK Tervis, kes on kogunud nelja mänguvooruga 11 punkti.

Lääne regioon

Naised:

Lääne regiooni kaks viie-naiskonnalist alagruppi on oma alagrupimängud juba peaaegu lõpetanud. Pidada on jäänud vaid veel Paide VK vs Kohila VK vaheline kohtumine. Kuna mängu tulemus ei muuda enam edasipääsejaid, siis on selge, et play-offi esimeses ringis lähevad omavahel vastamisi Paide VK vs OÜ Hiiu Teed ning Sauga vs Saarepeedi naiskonnad. Mängude võitjad pääsevad edasi vabariiklikusse veerandfinaali.

C-tugevusgrupp

Uus ja oodatud C-tugevusgrupp on toonud rohkelt osavõtjaid ning sedapuhku ka rohkelt kohtumisi.

Põhja regioon

Mehed:

A-grupis on mängitud kõik alagrupimängud ning edasi vahegruppi pääsesid sealt võistkonnad KB Auto II, Keila VK1 ja Eesti Panga Spordiklubi.   

B-grupist on endale edasipääsu kindlustanud võistkond „M", kes alistas kõik oma vastased alagrupiturniiril ning teenis tabelisse 14 punkti. Enne viimast mängu on endale koha vahegrupis kindlustanud ka meeskond Wilsons 2, kes on hetkel alagrupis teisel koha teenitud 9 punktiga. Kolmandana edasipääsu eest võistlevad veel tiimid Kloogaranna ja SK Metsasõbrad. Kui Kloogarannal õnnestub võita Wilsons 2-te on nad võitnud ka edasipääsu järgmisse ringi. Kaotuse korral pääseb edasi SK Metsasõbrad.

C-grupis on jäänud veel mängida üks kohtumine. Sealgi on edasipääsejad selgunud. Nendeks on meeskonnad WikiWorld, Keila VK 2 ja All In.

D-grupis, kus samuti on jäänud veel vaid üks mäng pidada, on edasipääsu taganud omale võistkonnad Selver Tallinn 3, EVF-2 ja Keila Nafta.

Meeste Põhja regioonis moodustatakse edasipääsenute vahel veel neli vahegruppi, mille võitjad saavad edasi võidelda pääsu eest Credit24 Rahvaliiga finaalturniirile.

Naised:

Põhja regiooni naiskondade arvestuses on edasipääsu veerandfinaali taganud VK Andekad, Kiili 3, Adduco ja Selver Tallinn 2 naiskonnad.

Lõuna regioon

Naised:

Sarnaselt Põhja regiooni naiskondadele on ka Lõuna regiooni naiskonnad oma mängud põhiturniiril lõpetanud ning asunud võistlema Credit24 Rahvaliiga finaalturniiri koha eest. Võistlustulle on jäänud veel naiskonnad Abja/Halliste, Lähte I, Räpina SK ja Konguta.

Mehed:

Kolme „satsilises" alagrupis on mängud mängitud ja kindel alagrupivõit kuulub Rae Võrgutajatele. Temale järgneb 3 punktiga Käru meeskond.

Ida regioon

Mehed:

Ida regiooni esimese ringi mängud on peetud ja hetkel juhib kõik kohtumised tulemusega 3:0 võitnud Laekvere meeskond. 5 punktiga on alagrupi teine koht hetkel JKHK VK käes. Temale järgneb 4 punktiga Kolga kool.

Lääne regioon

Mehed:

Lääne Regiooni alagrupimängud on lõppenud ja edasipääsu play-off ringi kindlustasid omale meeskonnad Guwalda ja Leisi KK. Mõlemad teenisid tabelisse võrdselt 6 punkti. Otsustavaks sai sel korral võidetud ja kaotatud geimide suhe. Lääne regiooni mehed võtavad järgmiseks mõõtu Harju-Rapla regiooni kahe parema meeskonnaga, kelleks olid Rae Võrgutajad ja Käru meeskond.  

2012/2013 hooaja mängudel saab silma peal hoida meie facebooki lehel www.facebook.com/rahvaliiga. Lisainformatsiooni Credi24 Rahvaliiga osalemistingimuste ja registreerimise kohta leiab Eesti Võrkpalli Liidu kodulehe aadressilt http://evf.ee/ või kirjutades informatsiooni saamiseks e-posti aadressile rahvaliiga@evf.ee.

Jaga Matsu!