Mudilaskoor esitas publikule lustlikumaid laule ning kui õpilased olid juba rõõmsamalt meelestatud, sai sõna direktor, kes rääkis kooli minevikust, olevikust ja veidikene lahtisest tulevikust.

Seejärel esitasid Meri-Liis Soome ja Karl Kangur kauneid ja veidikene mõtteainet andvaid tekste. Oma osa nendes vahetekstides oli ka õppealajuhataja Urve Siimsool. 9.-10. klassi ansambel Riina Mankini juhendamisel esitas loo „Lävel" ning Kreete Mägi ja 6. klassi õpilane Kerli Pelt loo „Kodu".

Forseliuse Seltsi esimees Madis Linnamägi andis meie kooli õpilastele Kreete Mägile, Karin Murikule ja Eva-Loona Ebberile üle teise järgu „Suure Kuldtukati" medali ja diplomi. Direktor tänas omalt poolt õpetajaid Reet Hindriksit, Riina Mankinit ja Helle Saluveeri ning huvijuhti Marge Johansoni.

Järgmisena astus lavale noor laulind Kaja Rusi, kes viis oma õrna ja samas nii võimsa häälega kogu publiku omamoodi reisile, esitades loo „Jäljed".

3. klassi vahvad õpilased vallutasid lavalauad Noorpagana looga, õpilasi juhendas nende klassijuhataja Reeda Sadam. Kolmandikud ei plaaninudki lavalt veel nii kiirelt lahkuda ja järgmisena esines nende ansambel looga „Kassid läksid kaklema" - juhendajaks Age Einulo.

Kõik peavad elus vaatama ette ja sellest laulsid Eva-Lotta Kivi ja Eleryn Tiit. Lugu, mille neiud esitasid, kandis pealkirja „Ettepoole". Eleryn Tiit jõudis laulmise kõrvalt ka klaveril saadet mängida ja Robert Kais saatis kauneid neide kitarril. Rahva suur aplaus andis kinnitust suurepärasest esinemisest.
Laura Johanson klaveril ja Lylija Pollman flöödil esitasid Age Einulo juhendamisel loo „Ave Maria" ning abiturient Peeter Todoruk Riina Mankini juhendamisel loo „Vana vaksal". Aktuse lõpusõnad laususid Meri-Liis Soome ja Karl Kangur.

Peale aktust jõudis aeg konverentsini, millest võtsid osa 9.-12. klassi õpilased. Ettekanded pidasid abituriendid Karin Murik, Eva-Loona Ebber, Marili Luuken, Marianne Ingermann ja Helena Viies. Kätlin Tammerand ei saanud kahjuks kohal viibida, tema töö kandis ette ajalooõpetaja Heli Rahnu. Konverentsi peakorraldaja oli õpetaja Vello Aleksejev.