„Olen väga põnevil võimaluse eest Suure-Jaani Muusikafestivalil osaleda. Olen esinenud kõikjal maailmas, kuid pole seni kunagi andnud kontserti rabasaarel,” ütles Vladimir Miller. „Sellest tuleb kindlasti meeldejääv kontsert nii publikule kui ka mulle endale.”

18. juunil kell 18 leiab Suure-Jaanis Kondase maja saalis aset Jaakko Kortekangase (bariton, Soome) ja Martti Raide (klaver) kontsert. „Olen vaimustatud kontserdist „Muusikaline meridiaan: Helsingi - Suure-Jaani". Jaakko ja Martti kava Kondases on super! Juba ainuüksi selle pärast tasuks Suure-Jaani festivalile sõita,“ ütles muusikateadlane Priit Kuusk.

Festivali ajal toimuvad ka näitused. Lisaks traditsioonilisele tagasivaatele eelmisele festivalile läbi fotograafi Jaanus Siimu jäädvustuste on seekord eksponeeritud ka Israeli kunstniku Gila Wiemeri näitus „Meditatsioon ja värvid."

„Minek läbi raba suvisel pööripäeval ning Suure-Jaanis kuuldud eriliselt kaunis muusika tekitasid minus lummava ja meditatiivse meeleolu. See elamus oli ainukordne ning puudutas mind väga sügavalt,“ rääkis Gila Wiemer.

Suurejoonelise kontserdiga tähistab oma 60. sünnipäeva festivali kunstiline juht Andres Uibo: Suure-Jaani kooli suures saalis tulevad ERSO ja segakoor Latvija poolt ettekandele tema I Sümfoonia ja W.A. Mozarti „Reekviem” – dirigendiks samuti Grammy nominent Darrell Ang.

Festivali peakorraldaja Anneli Kundla toob selle aasta sündmusel eriliselt välja vesiveskites toimuvad kontserdid - Lahmuse vesiveskis kõlavad Napoli laulud, esitajateks Mati Kõrts (laul) ja Henn Rebane (akordion) ning Tääksi vesiveskis Hortus Musicus folia rütmidega.

Festivali lõpetab Tõnis Mägi ja Kärt Johansoni autorikontsert ning traditsiooniline jaanitule süütamine.