Suure-Jaani Gümnaasiumi suures saalis saab kuulata ERSOt - see on privileeg, millega pisikese Suure-Jaani inimesed vist juba harjuda on jõudnud. Dirigent on Eri Klas, solistid Jassi Zahharov ja Aare Tammesalu. 

Huvitavaks tõotab kujuneda kontsert uues kontserdipaigas - Olustvere leivakojas. Kava kannab pealkirja Meie igapäevast leiba ja kuulajate ees on Tõnis Mägi, Kristi Mühling, Aare Tammesalu, Neeme Punder ja Jaan Tammsalu. Leivakoda ei ole väga suur, mistõttu soovitame piletid kindlasti eelmüügist ära osta. 

Uueks kontserdikohaks on ka Vastemõisa viljakuivati. Seal toimuvat kontserti Kalju kolhoosi suvealguse pidu, kus esinevad RAM-i laulumehed, võib vist nimetada stiilikontserdiks. Kindlasti pakub ettevõtmine huvi neile, kes n-ö erilisi elamusi otsivad. Samal õhtul on Vastemõisa kandis veel muusikale jätku. Tund enne südaööd ootab Johann Köleri Muuseumi Ühing kõiki Lubjassaarde Tobiase Keelpillikvartetti kuulama. Hea ilma korral loodetakse kaunist muusikat looduses nautida. 
Kindlasti on paljud festivalil käijad juba jõudnud harjuda EMTA ooperistuudio meeleolukate etendustega, mille tarbeks majamuuseumi saal aastatega väikeseks jäi. Seekord saab noori lauljaid kuulata-vaadata Olustvere lossis, kus ettekandele tuleb lühiooper Telefon - lavastajaks Kärt Tomingas. 

Eelmisel aastal ei osanud paljud midagi oodata Hele-Riin Uibi ja Aleksandra Anstali meditatsioonikontserdist Suure-Jaani kirikus. Need, kes kohale tulid, said aga vaimustava elamuse osaliseks. Sel aastal on kõigil taas võimalus löökpille nautida. 

Jaanipäevakontserdil kirikus astuvad kuulajate ette nii festivali kunstiline juht professor Andres Uibo, Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiten kui Ain Varts ja Tobiase Keelpillikvartett. Laululaval saab jaanilaupäeva pealelõunal kuulata setu laulukoori Kuldatsäuk. 

Lõunatundides kohtuvad huvilistega Tunne Kelam - kes räägib Marje ja Kuldar Singist, Peeter Saul, Taimo Toomast ja Toomas Vavilov.

Loomulikult on selgi aastal väljas Jaanus Siimu fotonäitus eelmisest festivalist. Samuti on muutunud traditsiooniks, et festivali ajal saab filme vaadata. Hüpassaares näeb südaööl enne Päikesetõusukontserti Rein Marani 2010. aastal valminud loodusfilmi Üheksavägine, Suure-Jaani kirikus aga C. Antamoro 1916. aastal valminud tummfilmi Kristus. Tummfilmile lisavad heli Toomas Trass orelil ja Vox Clamantis Jaan-Eik Tulve juhatusel. 

Soosaarele läheb seekord suurem osa instrumente n-ö omal jalal - soos laulavad ETV Tütarlastekoori neiud Aarne Saluveeri juhatusel. Kaunihäälseid tütarlapsi on Suure-Jaani rahval ka varem kuulata õnnestunud - näiteks 2007. aasta muusikafestivali kontserdil laululaval. Traditsiooniliselt on soos kohal ka soo-orkester, seekordseks solistiks klarnetimängija Toomas Vavilov. 

Suure-Jaani on liitunud võrgustikuga Euroopa kultuurilinnad Eestis. Festivali toetab Tallinn 2011. 
Festivali kava leiate järgmisest Leolest ja siit.