Aasta toetaja tiitli pälvis kuue nominendi hulgast Suure-Jaani vald.

Eesti Kooriühingu aastaraamatust 2013 loeme: „Koorilaulu ja pasunapuhumisega on Suure-Jaanis tegeldud juba üle-eelmisest sajandist: 1869. aasta esimesel üldlaulupeol Tartus esines 40-meheline Suure-Jaani koor, Ilmatari segakoor asutati aastal 1890, puhkpilliorkestril täitus 2013. aastal 142 ja segakooril Lehola 113. tegevusaastat.

Suure-Jaanist on pärit heliloojate Kappide dünastia - Artur, Villem ja Eugen Kapp. Alates 19. sajandi teisest poolest on enamus siinsest kultuuriloost tihedalt Kappide suguvõsa tegemistega põimunud. 1998. aastast korraldatakse jaanipäevaeelses Suure-Jaanis heliloojatele Kappidele pühendatud muusikafestivali, mille kunstiliseks juhiks on Suure-Jaani valla aukodanik, professor Andres Uibo. Festivali pärliks kujunenud Päikesetõusukontsert viib muusika- ja loodushuvilised kell kolm öösel veel ühe siinsest kandist pärit helilooja - Mart Saare - kodukohas Hüpassaares rabasaarele. Imelised hetked muusika ja ürgse looduse koosmõjus ning fantastiline päikesetõus saavad osaks neile, kes öösel rappa minekut paljuks ei pea.

Hüpassaare ootab aga koorilauljaid ja huvilisi läbi aasta. Septembri algul on saanud traditsiooniks, et siia kogunevad hooaega alustama Viljandimaa koorid. Eesti koorimuusika ajalukku suure peatüki kirjutanud helilooja tähtpäevade puhul käib Hüpassares koore kaugemaltki. Ikka lauldakse kas Mardi kitsukeses toas, aias või laugaste vahe, kus vanahärra olla armastanud ujuda. Helid kajavad üle Soomaa raba ja metsa.

Koorilaul ja puhkpillimuusika kõlab pea igal suuremal üritusel, mis Suure-Jaani kandis toimub.
2013. aasta kevad tõi Suure-Jaani laululava täie väikesed lauljaid - siia tuli MudiFest. Üle aasta peetakse Suure-Jaanis laulu- ja tantsupidu ning üle aasta toimub muusikafestivali raames Suure-Jaanis üle-eestiline vaimulik laulupäev - järgmine neist 2014. aasta 22. juunil.

Suure-Jaani ootab alati kõiki ning vald toetab kultuurialaseid ettevõtmisi nõu ja jõuga."

Aasta üksmeelepreemia kuue nominendi seas oli ka Suure-Jaani Gümnaasium. Eesti Kooriühingu muusikanõukogu kirjutab: „Suure-Jaani Gümnaasium on üks kena ja sõbralik kool, mis armastab külalisi ning toetab spordi- ja kultuuriüritusi. See on kool, kus peavad oma kokkutulekuid puhkpillimängijad üle eesti, teevad laagreid kirikumuusikud ja Raadio laululapsed. Suure-Jaani Gümnaasium majutas ja toitis 2013. aasta mais ära ka 500 väikest MudiFesti lauljat. Selline kool täidab oma missiooni väikese paiga kultuurikeskusena."
Suur tänu kõigile, kelle töö selle tunnustuse tõi.