Lepiti kokku, et iga kool korraldab ühe ühisürituse kõigile koolidele. Olustvere võttis enda korraldada ajalookonverentsi „Eestlased suveolümpiamängudel", Sürgavere loovtööde ja maskoti ning logo kavandite konkursi, Tääksi viib 28. mail läbi päikesekiirtest tule süütamise tseremoonia ja sportliku õpetaja võistlused ning Kildu korraldab 3. juunil spordipeo koos kõigi tseremooniatega. Õppeaasta jooksul on olümpiateema kõigis koolides tähtsal kohal.

21. veebruaril võõrustas Olustvere kool naabrite esindusi oma kooli Eesti Vabariigi 95. aastapäevale pühendatud ajaloopäeval. Juba sügisel oli koolide vahel ära jagatud 30 seni toimunud suveolümpiamängu ja koolides oli tehtud iga mängu kohta plakat, kus lisaks muule infole oli teave eestlaste osalemise ja nende poolt võidetud medalite kohta. Ajaloolises järjekorras tutvustasid enda töid kõik plakateid valmistanud õpilased. Kooli saalis oli ka korraldajate poolt üles pandud rohkelt olümpiateemalisi materjale ning neile lisandus ettekannete käigus kogu suveolümpiamängude ajalugu. Pärast vaheaega, mis oli mõeldud materjalidega tutvumiseks, toimus koolide võistkondade vahel viktoriin. Seekord võitis Kildu esindus, järgnes Sürgavere ning võrdselt Olustvere ja Tääksi. Meeleoluka päeva lõpetuseks pakuti kõigile sünnipäevatorti. Üritus oli väga tore tänu heale korraldusele.

Sügisel kuulutati välja ka sporditeemalised omaloomingu konkursid. Oodatud olid luuletused, jutud, joonistused, logo ja maskoti kavandid. 4. aprillil kogunesidki kõigi koolide õpilasesindused Sürgaverre, et valida välja parimad tööd. Luuletustest võitis Olustvere õpilase Leelo Kuke „Spordimees", juttudest Tääksi õpilase Rasmus Leppiku „Spordipäev"; parim joonistus oli Sürgavere õpilase Sirelin Märtensi poolt tehtud ja logodest Kildu õpilase-õpetaja koostöö: Ergo ja Ene Adamsi poolt kavandatu. Nende ideekavandi järgi joonistas juuresoleva logo kunstnik Tõnu Kukk. Maskoti kavanditest tuli võitjaks Olustvere õpilaste Gaili Visnapi, Karoliina Himmelreichi ja Mari-Liis Lillemäe loodud spordipisik, kellele nime veel otsitakse. Kavandi järgi valmib spordipeoks maskott.

Kõik KOM-i üritustega tegelevad inimesed on ühendatud KOM-listi ja suhtlevad tihedalt järgnevate ürituste ettevalmistamiseks.

Ürituse rahastamiseks on kirjutatud projekte Eesti Olümpiaakadeemiale, Eesti Kultuurkapitalile ja Hasartmängumaksu nõukogule. Kahelt esimeselt on saadud ka toetust. Tugevalt toetab üritust Suure-Jaani vallavalitsus, sest koolide eelarved on käesoleval aastal väga pingelised.

Järgmiseks ühisürituseks on 28. mail Lõhavere linnamäel toimuv olümpiamängude tule süütamine ja sportliku õpetaja võistlus. Kui ilm on vähegi sobiv, tahame kasutada päikesekiiri sarnaselt Olümpias toimuvaga. Kavandatud on ka lõbusad teatevõistlused õpilastele.

Õppeaasta lõpetuseks on spordivõistlused Kildul 3. juunil algusega kell 9. Spordialad on juba teada ja on võimalik harjutada. Võistlema hakkavad kõigi koolide esimeste klasside õpilased omavahel, teiste klasside õpilased omavahel jne.

Enne spordivõistlusi toimub avatseremoonia kõigi olümpiaharta reeglite järgi. Esimeseks alaks on kõigile staadionijooks. Järgnevad sõltuvalt vanusest ja soost erinevad spordialad ning viimaseks alaks on kõigile maratonijooks (3,4 km). Päev lõpeb kohtumisega tuntud sportlasega ja autasustamine.

Lugupeetud lapsevanemad, kellel vähegi võimalik, olete oodatud oma lastele kaasa elama ja spordipeost osa saama.

Üleskutse valla ettevõtjatele. Lõputseremooniale olete oodatud ise koos teie poolt väljapandud loosiauhindadega (soovitavalt enda toodang või teenus). See oleks võimalus tutvustada oma ettevõtet ja selle toodangut valla õpilastele. Kontaktisikuks on Malle Poska (malle@kildu.vil.ee)