Väga tähtsal kohal on koostöö esmajoones teiste valla haridusasutustega. Eelkõige korraldame ühiseid ettevõtmisi koos Palade Põhikooli ja Palade Loodushariduskeskusega. Kevadel moodustasime Suuremõisa ja Palade algklasside poiste treeningrühma, treener on Uno Kõiv. Samuti on koos harjutanud ühine laste laulukoor Jaanika Palkmani ja Külli Kreegi juhendamisel, eesmärgiga minna suvel laulupeole. Loodushariduskeskuses on koos palju põnevat ette võetud Karin Poola juhendamisel. Hiljuti toimus Suuremõisas mõlemale koolile orienteerumise õppepäev, mille viis läbi Eesti Orienteerujate Liit koostöös Läti orienteerumisliiduga, eesmärk oli propageerida orienteerumist noorte seas. Üritus oli põnev, mille raames valmis Suuremõisa südamest orienteerumiskaart edaspidiseks kasutamiseks.

Toredad on olnud ühisüritused Suuremõisa Lasteaiaga, koos on käidud erinevatel ettevõtmistel. Ühiselt tähistati sõbrapäeva ja lasteaia sünnipäeva ning emadepäeva. Mõlemad asutused kasutavad oma õppetöös Suuremõisa pargi võimalusi õppida loodust.

Külmad talved on olnud mureks võimlas, kus temperatuur langeb alla lubatu. Siin on abiks tulnud Pühalepa Vallavalitsus, kes esitas Rahandusministeeriumile Eesti saastekvoodi müügist laekunud raha toel kordategemiseks ühe objektina Suuremõisa võimla. 20. jaanuaril otsustas Eesti Vabariigi Valitsus toetada võimla soojustamist, et energia tarbimine oleks väiksem. Maikuus avati Pühalepa Kultuuri- ja Noortekesuse laiendus, mis rikastab noorte vaba aja sisustamist. Suvel toimuvad erinevad laagrid ja toimetused noortekeskuses, sügisel algab regulaarne huvialaringide tegevus koos uute võimalustega puutöö, klaasi ja savi valdkonnas.