Kohale oli kutsutud ka Politsei- ja Piirivalveamet. Nad tutvustasid arvutimängu läbi tuvastamist, kas pildil on sama isik või ei. Samuti selgitasid veeohutuse põhimõtteid ja jagasid nänni. Selga sai ka proovida Politsei töövormi - kuulivesti, kiivrit, kumminuia, kaitsekilpi, saapaid ja vormiriietust. Kohal olid ka ATV-d, mis teadagi osutus vägagi populaarseks, mitte ainult poiste seas vaid ka tüdrukute hulgas ning ka isad said koos lastega sõitu nautida. 


Vahepeal said kõik turgutavat lõunat, mis värske õhu käes mekkis eriti hästi. Peale lõunat tuli Neeme Vabatahtlike Päästjate tuletõrjeauto, mida lapsed said uurida - ronida autosse ja selle katusele. Päästjad tutvustasid autot ja selle tööpõhimõtteid, panid tööle ka häiresignaali, millele vastas politsei. Peale seda oli lastel võimalus õppida ja selga proovida päästeveste ning harjutada päästerõnga viskamist Vabatahtlike Päästjate Reservrühma õpetuste järgi. Lisaks said lapsed õppida ja proovida tulekustutiga kustutamist. Eks ikka lastele sobib teooria koos praktikaga ja loodame, et sellest on ka kasu.

Kuna kogu tegevus toimus mere ääres, siis oli kõigil soovijail ka võimalus ujuda.

Samal ajal kui lapsed veeohutust õppisid, said osalejad ise pannkooke küpsetada ja neid süüa nii palju kui isu oli.

Kokkuvõttes oli üks tore ja tegus pühapäevane päev. Suured tänud PPA-le, vabatahtlikele päästjatele, Karinile ja Liiale, Väinole, Jõelähtme Valla valitsusele ja muidugi suurperedele, kes kohale olid tulnud.