Külastajaid tuli üle kogu Eesti - Ida-Virumaalt, Tartumaalt, Raplamaalt, Viljandimaalt, Lää nemaalt, Tallinnast ja Harjumaalt. Tuldi ikka peredega ja hulgakesi, ilmastikule vastavalt riides. Tubli rahvas, need eestlased!

Tuletorni päevaga tähistasime Ülemaailmset Tuletorni nädalavahetust (International Lighthouse Lightship Weekend) ja Rahvusvahelist Fotograafia päeva (World Photography Day).

Loomulikult olid kogu päeva keskmes Suurupi ülemine ja Suurupi alumine tuletorn. Ülemises tornis oli avatud ka just äsja toimunud laste fotonäitus. Fotod kuulusid Netiemme. ee fotokonkursi Rõõmuklõps 2012 parimate hulka. Samuti näitasime tornis ajaloolisi tuletorni filme.

Päeva teises pooles vihmasadu lakkas. Õhtul esinesid alumise tuletorni juures mere ääres Marko Matvere ning VLÜ, ühendkooridena Suurupi Meretule naiskoor ja Tallinna Tehnikakõrgkooli kammerkoor dirigent Elen Ilvese juhtimisel ning Turba naisrahvatantsijad. "Ma olen seda paika vaid merelt vaadanud, kuigi asub teine kodule lähedal," tõdes laulu- ja meremees Matvere. "Väga tore on siin."

Suurupi Seltsi nimel soovin tänada Tuletorni päeva toetajaid Harku valda, Nikonit, fotofirmat I AM Photographer ja Netiemme.ee pereveebi. Suursponsor Nikon ja fototoodete edasimüüja ning fotokoolituste korraldaja I AM Photographer toetas fotokoolitusi ja fotoorienteerumist.

Suur tänu fotojahi vahvatele grupijuhtidele - tuntud fotograafidele Kaupo Kikkas, Mari Pukk, Ernest Bondarenko, Andres Putting ja Lembit Michelson. Pereveeb netiemme.ee tõi kohale laste ja perede meelelahutuse klounide Piip ja Tuut, meisterdamise, näomaalija ning trummiõppe näol.

Mõnusate jällenägemisteni Suurupis!