Kutsusime töötubasid läbi viima Seikuspisiku, politsei, Punase Risti Raplamaa seltsi, maanteeameti ja Raikküla vabatahtliku tuletõrjeseltsi. 

Seikluspisik pakkus välja julgus- ja osavusproovi kastironimise näol. Ülesanne nägi ette iseenda alla kastitorni ehitamist. Olles turvavarustusega kinnitatud, sai oma tasakaalu proovile pannes ehitada enda jalge alla kasthaaval virna ning kõrgusekartust ja kukkumishirmu talitseda. 

Politsei telgis sai katsetada purjusoleku uimast tunnet. Selleks pandi ette prillid, mis muutsid pildi moonutatuks ja häguseks. Et saada aru, kuidas selline olek su kordinatsiooni mõjutab, pidi etteantud alalt topse korjama ja need kindlasse punkti viima. Seda katset oli põnev teha nii lastel kui ka vanematel. 

Laste suureks lemmikuks oli komme ja õhupalle jaganud politseimaskott Lõvi Leo, kellega koos ohtralt pilte tehti.

Punase Risti telgis sai näidata oma teadmisi elustamise kohta. Kohale oli toodud kolm eri suuruses nukku, kellele pidi tegema nii südamemasaaži kui ka suust suhu hingamist. Päästeauto juures prooviti voolikute kokku ja lahti monteerimist. Nii mõnigi sai selga tuletõrjuja töövormi. Maanteeamet pani üles raja, millel sai näidata oma teadmisi ja osavust ratta või tõukerattaga sõites. Kõigis punktides räägiti juurde teemakohast ohutusjuttu. 

Päeva aitas sisustada ka We Dance tantsustuudio oma kolme rühmaga. Nende kava oli spetsiaalselt selleks päevaks kokku miksitud kümneminutiliseks sõuks. Tantsijaid juhendas Maris Laev. Päeva lõpetas Kabala kooli 4. klassi õpilane Marliis Siniallik, kes kutsus kõiki soovijaid oma etteastesse osalema. 

Ohutuspäev Raikküla valla lastele sai rahastuse Eesti Haigekassa Rapla maakonna vigastuste vältimise projekti kaudu. Registreeritud külalisi sellel päeval oli kokku 116, neist lapsi ja noori 79. Suur aitäh kõigile, kes päevast osa võtsid! 

Suve sisustab “Seiklus” 

Positiivse vastuse sai ka ANK maakondlik projekt nimega „Seiklus“. Selle kirjutamisse andsid oma suure panuse kolm väga tublit tüdrukut – Gerli Valgre, Kerli Tammeväli ja Annemari Laane. Nende ideedest kokku kirjutatud projekt sai rahastuse ja tegevused toimuvad juunist septembrini. Esimeseks on seikluspäev, mis algab 17.06 kell 9.30 Lipa külaplatsil. Teiseks on parvematk 18.07 kell 12 Kabalas. Kolmas on üleelamiskursus metsas (25.–26.08) Purku kandis, neljas GPS orienteerumine 6.09 Raikkülas. Tegevuste põhjalikku sisukirjeldust saate lugeda www.seikluspisik.ee ja www.parvematkad.ee kodulehtedelt. 

Kõigile seiklustele saab end registreerida kahe nädala jooksul enne toimumist. Registreerida saab, kirjutades mulle kas FB-sse või helistada 5380 7562. Kohtade arv on piiratud. Transporti seekord ei ole. Suvi on puhkuste aeg ja ka mina puhkan natuke. Noortekas ei toimu tegevusi 20.06– 27.06 ja 21.07–1.08 Et kõigega jooksvalt kursis olla, on kõige lihtsam jälgida noorteka FB kodulehte. Tänan kõiki noori, kes on külastanud noortetube ja aidanud kaasa, et oma elu põnevamaks muuta.