Pidulik õhkkond haaras kuulajaidki, keda pidevalt juurde tuli. Varasemad said istekoha, püstiseisjad olid nende seljataga mitmes ringis, uusi juurdetulijaid aina lisandus, aga vabas õhus ruumikitsikust karta ei ole. See väike nurgake Raplas kiviseinte vahel, lahtise taeva ja sõbraliku rohelusega, on omaks võetud.

Kui siis rõkatas ja tõusis üle kõrgete puude latvade kõikide kooride ühisel häälel F. A. Saebelmanni „Kaunimad laulud" Heldi Tageli juhatusel, oli pidu alanud. Trepil süüdatud peotuli lõi värelema, leek püsis laulutuules pärast viimaseid helisidki.

Iga koor sai ka omaette ennast näidata. Üksteise järel esinesid Raplast segakoor August´07 ja Maarja Rita Kikajoni juhatusel (nende dirigent oli perekondlikel põhjustel ära), Märjamaa segakoorid Ceres Marju Plamuse ja Rello Thea Paluoja juhatusel, Kabala segakoor Marike Uusjärve ja Anu Sinirohu käe all. Esindatud oli Järvakandi segakoor. Kava oli eesti heliloojatelt valitud: Tormis, Marguste, Kreek, Eespere, Härma, Sarapik, mitmed rahvaluuleseaded. Tuntud ja südantsoojendavad, hingele lähedal.

Laulud sidus harivate ja humoorikate sõnaliste vahepaladega põimikuks Tõnis Blank, kes tuletas ka meelde mitut võimalust suve algust märkida.

Suve me ju ootame. Näiteks põhjapoolkeral algab astronoomiline suvi suvisel pööripäeval, lõunapoolkeral talvisel.

Meteoroloogiline suvi on põhjapoolkeral juuni, juuli, august, lõunapoolkeral detsember, jaanuar, veebruar. Klimaatiline suvi algab päeva keskmise õhutemperatuuri tõusmisel üle +15ºC.

Edasi läks pidu taas ühislauludena - koorid kõik püünel ja nüüd ka rahvas „saalis". Kes siis ei teaks Eespere „Ärkamisaega", Kreegi „Ma kõndisin vainul", Oja „Kangakudumise laulu" või Härma „Tuljakut" oma kooliajast või laulupidudel käimisest. Nii oligi see tõeline ühislaulmine ja ilusa suve kohalemeelitamine.

Ilusa, juba traditsiooniks kujunenud lõpulauluna kõlas Sarapiku „Ta lendab mesipuu poole" Juhan Liivi sõnadele. Harras ja pidulik kauni õhtu kokkuvõte.

Üsna loomulik, et korraldajad väärisid tänu ja neid ilusa laulupeo eest ka tänati. Tuleks tegijatel ometi jälle häid mõtteid, mida rahvale kosutuseks teoks teha!