Tegemist on spetsiaalselt selle koha jaoks kirjutatud draamaga, mis põhineb Käravete Nõiamäe legendil. Legendi järgi toimus 17. saj algul Käravete Nõiamäel kogu Põhja-Euroopa viimane suurem nõidade põletamine, kus üheaegselt leidis lõpu 9 väidetavat nõida. Kuna legend on lühike, siis tuli sinna lugu juurde mõelda ja veidi ka nõidade arvu vähendada. Tegemist on vaatemängulise draamaga koos tule ja muusikaga. Etenduses teevad kaasa Indrek Saar, Elina Pähklimägi, Kristjan Sarv, Madis Kalmet, Egon Nuter ja Liina Tennossaar ja lisaks kohalikud harrastajad. Etendust lavastab Raivo Trass ja muusika loob ansambel OORT. Kunstnikuks on kutsutud tuntud teatrikunstnik Toomas Hõrak.

Oleme veendunud, et valmiv lugu puudutab igaüht. Nii nagu sellel kaugel ajal pandi inimestele sildid külge ja heideti ühiskonnast kõrvale, nii samamoodi käitume tihti ka tänapäeval. Lavastusmeeskond ootab ja loodab antud lavastustest saabuva suve suurimat elamust. Selleks annavad alust ideed, näitlejad, muusika ja asukoht.

Veidi ka etenduse sisust. Maailmas aga sünnib külalugu: elab vana Kadi oma poja Tõnisega. Mõisas on piltilus toatüdruk, kes kõigile meestele meeldib. Kui külla tuleb linnas õppiv mõisavalitseja poeg, siis toatüdruk Maie vägistatakse. Tõnis maksab kätte ja varjab Maiet, kuid külarahvas, kirik ja mõis pöörduvad erinevatel põhjustel nende vastu. Kadi, Tõnis ja Maie võetakse kinni, nende kodu otsitakse läbi, neid piinatakse ja sunnitakse tunnistama lepingut kuradiga. Lapseootel Maie läheb piinamisest hulluks, Kadi ja Tõnis ei tunnista seda, mida teinud pole. Kuid kõikvõimalikke kaudseid tõendeid nende kõigi lepingust kuradiga siiski leitakse – nad mõistetakse süüdi ja põletatakse. Sealjuures ilmneb see, et ka külarahvas on võimeline väga kergesti unustama, unustama neid, kellega koos elatud. Unustavad ja elavad oma tavapärast elu edasi.

Etendused toimuvad 18, 19, 22, 25, 26, 29 ja 30. juuni algusega kell 20. Vihma pole karta, sest tegevus toimub katuse all. Põhjust on jaanipäevaks sõbrad ja sugulased üle Eesti Aravetele kokku kutsuda, käia etendust vaatamas ja ka väike pidu maha pidada.

Piletid on müügil alates 15. märtsist Aravete Kultuurimajas ja Piletilevi müügikohtades üle Eesti. Piletihind kuni 1. mai 2011 on 10 eurot, hiljem juba 15 eurot.

Lavastust toetavad Aravete Agro ja Kontsertlavad. ee. Korraldaja on MTÜ Sääsküla Huviklubi.