Suurim muudatus seisneb linnusekülastuse tasuliseks muutumises. 1. juunist maksab üksikkülastus linnusesse 1 euro. Summa on sümboolne, sisaldab torni külastust ning panust linnuse hooldusesse. Sellel suvel avame laste mänguväljaku ning lisaks saab Valge risti imekoht ohutu ligipääsu. Omalt poolt teeme kõik, et tagada valla elanikele tasuta sissepääs.

Kohalike tublide elanike kaasamiseks moodustame linnuse Sõprade klubi, mille liikmed aitavad kaasa erinevate sündmuste, tegevuste läbiviimisel. Kevade jooksul toimub mitmeid erinevaid Sõprade klubile suunatud koolitusi alates teeninduskoolitusest ning lõpetades vanaaja toitude ja tantsudega.

Kevad-suvisel perioodil korraldame mitmesuguseid üritusi. Esimese suurema sündmusena toimub maikuus Muuseumiöö. Nagu ikka, on Muuseumiööl Neuhauseni peamaja uksed õhtutundidel kõigile tasuta avatud. Sel aastal sõidab meile külla veel Pärandikultuuribuss, linnuses toimub maagiline trummishow.

„Kui taevas põles...“ nime all toimub juuli keskel ettevõtmine, mille naelaks on Valgevene ansambel Stary Olsa, Venemaalt tuleb kohale ajaloo- ja võitlusklubi Pskovski Grad. Augustit alustab meelierutava kontserdiga tšellokvartett CJam ning kuu lõpus toimub traditsiooniline Tulede Öö, mille peaesinejateks on seekord Luisa Värk ja Alen Veziko.

Jätkuvalt on kõigile teelistele avatud eelmisel aastal sissepühitsetud katoliiklik kabel, mis on kujunemas oluliseks peatuspaigaks loodaval palverännuteel.

Kõigil, olenemata usutunnistusest, on võimalus kabelis süüdata hingeküünal. Piiskop Philippe Jourdain on lubanud maikuus kabelis läbi viia missa.

Rõõm on teatada, et linnusekompleksi hakkab sellest suvest reklaamima National Geographicu kuuemeetrine kollane aken, mis tähistab nii kaasmaalasele kui ka väliskülalisele üht olulist avastamist väärivat paika.

Linnuserahvas loodab, et mitmekesine sündmuste valik toob Vastseliina rahva linnusele lähemale. Tegevusi jätkub nii väikestele kui ka suurtele. Külastuskeskuse uksed on samuti avatud kõigile Vastseliina inimestele ning seda mitte ainult suvel, vaid ka kogu talveaja.

Tere tulemast!