Näiteks arendati läbi treeningute ja huvitavate tegevuste noorte kehalist ja vaimset võimekust, distsipliini, julgust ja loomingulisust. Laagriplats asus looduskaunis kohas ning linnakärast eemal, mis lubas noortel lõõgastuda ning värskes õhus viibimist täiel määral nautida. Laagripäevad olid täis nalja ja naeru ning higi ja väsimust.

Peale treeningute tegeleti mitmete ettevõtmistega meelelahutuslikus ning sportlikus valdkonnas, et rikastada noorte elamusi päevade lõikes. Just tegevusterohkus oli see, mis Nils-Hendriku meelest laagri huvitavaks muutis. Toimusid näiteks uksesiltide disainimine, fotojaht, orienteerumine, veepommidega võrkpalli mängimine, saunaja lõkkeõhtu, lõpudisko ning esinemine Tallinna Maleva pulmapeol. Marili tõi välja, et temale meeldis eriti orienteerumine, kuna see muutus väga tasavägiseks. Lõpuks jõudsid kõik grupid viimasesse punkti ning ligi pooletunnise otsimise käigus oli just Marili see, kes viimase vajaliku vihje avastas ning oma meeskonnal võidule aitas tulla. Samuti toimus väljasõit Tõrvasse, kus kõigil soovijatel oli võimalus tutvuda linna vaatamisväärtustega, ujuda, näidata oma julgust tornist vettehüppeid sooritades ning nautida jääkülma jäätisekokteili.

Treeningud toimusid kõik värskes õhus, laagri keskmes asuval korvpalliplatsil, kus õpiti uue kava jaoks esimene tantsukombinatsioon. Tantsutrenn osutus teiste laagriliste jaoks populaarseks ning üheskoos Roosna-Alliku tantsijatega said soovijad ennast proovile panna. Taisi arvates olid meiega ühinenud noored tüdrukud äärmiselt tublid ja sõbralikud ning üheskoos publiku ette tulemine Tallinna Maleva pulmapeol osutus väga edukaks.

Väga värvikate emotsioonidega meenutatakse noorte poolt varajasi ärkamisi ning hommiku-, lõuna- ja õhtusööke.

Nii Alexi kui ka Kertu arvates oleks hommikune äratus pidanud kella kaheksa asemel olema tunduvalt hiljem, nii umbes lõuna paiku.

Kahjuks polnud võimalik hiliste ärkajate palvele vastu tulla, kuna nii oleks jäänud vahele päeva kõige tähtsam toidukord. Arvestades seda, et kõigi laagriliste arvates oli toit väga maitsev, oleks olnud lausa patt seda lubada.

Noored võtsid oma laagris veedetud aja kokku lühikese luuletusega, mis valmis meeskonnatööna. Igal laagrilisel oli ülesandeks kirjutada luulerida nii, et näha sai vaid eelmise rea viimast sõna. Luuletusega tänukiri kingiti laagri juhatajatele ning kokale:

Laagris meil on tore olla, tegime vees vulla-vulla, nähtud sai ka paari konna.
Me läksime lõpuks Tõrva linna, laager korvab oma hinna, siia laagri saab alati tagasi minna!
Kui lahkun laagrist, siis olen trulla, tore oleks varsti tagasi tulla!

Suur minupoolne tänu tantsijatele, kelle sügavale soovile tuginedes idee suvelaagrist teoks sai. Samuti täname oma toetajaid, kes transpordikulude katteks panid alla oma toetava õla ning lapsevanemaid, meile kingitud mõnusa laagri võimaldamise eest!