Näitemängu kirjutas Aino Aarniste, lavastas Ago- Endrik Kerge, muusika oli Viive Ernesaksalt.

Kostüümid õmbles Margit Saarsoo, grimeeris Mai Mänd, heliga tegelesid Alari Oruste ja Kalle Kopli. Näitejuhti abistasid Pille Heinleht, Küllike Laansoo ja Maire Koppelmaa.

Väga suur tänu Peraküla teatri juhile Pille Heinlehele, kes tegi ära suure lavataguse töö, mis vaatajateni ei jõua. Seda on raske ette kujutada, kui palju pisiasju on vaja läbi mõelda ja ära organiseerida, et üks näitemäng publiku ette tuua.

Osatäitjad olid peaaegu kõik oma küla inimesed, ka peategelaseks Haapsalust kutsutud Triin Jugapuu juured on Nõvalt.

Etenduse tegevuspaigaks oli Nõva Põhikool – endine Nõva mõis.

Etendused toimusid kahel päeval, mõlemal päeval kaks etendust. Vaatamata väga kuumadele ilmadele jätkus rahvast igaks etenduseks. Mitte küll nii palju kui simmanitel, aga eks see oligi hea näide välja selgitamaks, kui palju on Nõval tõelisi teatrihuvilisi. Ega me suurt rahvamassi oodanudki.

Tahaks väga tänada kõiki, kes oma töö ja isikliku elu arvelt võtsid vaevaks peaaegu pool aastat ohverdada teatritegemisele. See ei olnud kerge aeg kellelegi, oli pahandamisi, oli higi, oli pisaraid…

Aga etendusest saadud rõõm pani unustama kõik selle. Ma loodan, et publiku suur aplaus kõigile osatäitjatele ning rahuldus õnnestunud etenduse üle korvas nähtud vaeva. Küllap andestati ka mulle, et olin nii mõnelegi rolli „kaela määrinud“.

Paljudele oli ka see esimeseks rolliks elus üldse. Nenditi ka, et omad näitlejad on üldse parimad ja mõisamiljöö see õige koht etendamiseks.

Näitemängus osalesid: Triin Jugapuu, Milvi Kivistik, Meigo Voog, Jana Viks, Kuido Vainküla, Anett Nuudi, Margus Ollema, Aivar Kõrvemaa, Küllike Laansoo, Aivar Oruste, Kaija-Ly Nuudi, Enno Uusorg, Anneli Kõrvemaa, Avo Koppelmaa, Tõnu Osa, Virve Tauts, Kalle Orumaa, Anna-Liisa Parm, Maia Kõrvemaa, Priidik Roos, Sander Ollema, Rauno Ollema, Siim Ollema, Laura-Liisa Vikat, Laura-Liis Jõgar.

Piletite müügiga aitasid kaasa Anne Errit, Margarita Erit, Maris Rätsep, Õnne Rüütel.

Aitäh ka publikule, kes tulid meid vaatama! Loodame, et Ainol jätkub jõudu ja tahtmist kirjutada ka edaspidi mõni põnev lugu meie kodupaiga ajaloost ja meie näitlejatel tahtmist mängida.