Aega tagasi kerides pean pöörduma läinud aasta jõulukuusse ja Taagepera kirikus toimunud kontserdi juurde. Tookordne kontsert oli väikese maakiriku jaoks mitte just tavapärane, sest kuulajaid jagus täissaali jagu. Kontserdil saadud tulu annetati kogudusele kindla suunitlusega: valmistada Taagepera kirikule sobivas suuruses sepistatud küünla alus.

Viis kuud hiljem, tänavu 19. mail õnnistas EELK Helme Maarja koguduse õpetaja Arvo Lasting Lätis valminud uhke sepistatud küünlaaluse sisse. Tseremoonial osales ka üle neljakümne külalise Helme valla sõpruskogukonnast Hauhost koos kogukonna õpetajaga.

Sellest hetkest alates on igal Taagepera kirikusse sattujal võimalus alati süüdata oma küünal ning asetada see äärmiselt uhkele ja samas väga sobilikule küünlaalusele. Ole sa siis pulmaline laulatusel, kodukirikus käija või suvine jaanipäevaline, jõuluaegne saabuja või muul ajal lihtsalt teeline - sul on nüüd võimalus nautida seda, mis sinu ja su hinge jaoks loodud südamest südametele.

Täname sind, Ülle Juht, südamest, et panustasid energiat ja rakendasid oma idee maakiriku hingeelu jaoks uue väärtuse lisamisel. Usun, et seda loodud võimalust ja väärtust saavad nautida vägagi paljud ning piiramatult. Täname!