Valla eelarvest pole lähiaastatel ette näha selliste investeeringute tegemist, sest kogu investeerimisvõimekus läheb veevärki. Samuti on raskendatud omavalitsusel lisaraha taotlemise võimalused. Teine pool on ka sisulise tegevusega. Pikemas perspektiivis on plaan viia hetkel majas tegutsev noortekeskus küla vanasse koolimajja, mis on igati õige ja mõistlik plaan. Kultuurimaja jääks tühjaks pidevast tegevusest, sest viimasel ajal on ka ringitegevus vähenenud. Aktiivselt tegutseb vaid klubi Vokiratas. Maja aga laguneb iga päevaga. Millised on siis võimalused?

Esiteks võib maja anda mõne MTÜ kasutusse garanteerides talle ka püsitoetuse. Hea näide on kõrvalt võtta, kus Käravete endises koolimajas toimetab Käravete Külaselts ja kus viimastel aastatel on palju ära tehtud. Teiseks võib maja konserveerida, viia tegevused üle vanasse koolimajja planeeritavasse valla allasutuste majja ja oodata paremaid päevi. Kolmandaks võib maja maha müüa mõnele äriühingule, kes sinna näiteks õmblustöökoja teeks.

Eks võimalusi oleks veel teisigi, kuid kindlasti ei ole kasulik samamoodi jätkata. Majja, mis ei paku mugavaid tingimusi erinevateks vaba aja tegevusteks, ei taheta ka meeleldi külastada. Koosolekul osalenud leidsid, et kodanikualgatusena on võimalik palju ära teha, seda nii probleemide teadvustamisel, kui kasvõi korjandust korraldades anda oma reaalne panus maja tulevikku. Hea vallarahvas, ootan teie ideid ja mõtteid, millisena soovite ja tahate tulevikus Aravete Kultuurimaja näha.

Olen kindel, et üheskoos leiame parima lahenduse tekkinud olukorra lahendamiseks.