8. septembril käisid 6. klassid Saadjärve Looduskoolis Vooremaa pinnavorme õppimas, tegutsedes vas­tavalt õppeprogrammile „Eesti pinna­mood ja pinnavormid".

14. septembril sõitsid 7. klassid Porkunisse tutvumaks paekiviga Pae­muuseumis ja lubjakivi töötlemisega Tamsalu Lubjapargis.

20. septembril olid 8. klassid Kohtla-Nõmmel, Kohtla Kaevandus­muuseumis allmaaekskursioonil ja väliekskursioonil ronimas aheraine­mägedel.

28. septembril matkasid 9. klas­sid Karula Rahvuspargis Ähijärve matkarajal, õppides pinnavormide tekkelugu.

Kokkuvõte õpitust ja nähtust tehti Vändra Gümnaasiumis 20. ok­toobril toimunud õpilaskonverentsil, kus õpilased esinesid järgmiste ette­kannetega: ,,Vooremaa ja Saadjärv"; ,,Mandrijäätekkesed pinnavormid - voored"; ,,Porkuni ja Tamsalu Lubja­park."; ,,Eesti kivimid - rahvuskivi lub­jakivi ehk paekivi."; ,,Põlevkivi ja selle kaevandamine."; ,,Inimtekkeliste pin­navormide mõju keskkonnale Koht­la-Nõmmel."; ,,Karula kõrgustik."; ,,Mandrijäätekkesed pinnavormid - moreenkünkad, mõhnad, oosid."

Ettekandeid illustreerisid Power Point'i slaidid, konverentsisaali üles pandud fotostend ja kaunid muusika­lised vahepalad õpilastelt. Õpitu võttis kokku teemakohane viktoriin „Eesti pinnavormid ja kivimid". Viktoriini I - II kohta jäid jagama 6.-7. klassi­de arvestuses Vändra Gümnaasiumi 6.a ja 7.a klass. 6.a klassi võistkonda kuulusid Jürgen Palmi, Getter Sara­pik, Madis Steinberg ja Tiinu-Marii Müllerson ning 7.a klassi võistkon­nas olid Jarek Jannait, Jannar Juss, Tanel Tamm ja Rando Tomingas. III koha sai Vändra Gümnaasiumi 6.b klassi võistkond.

8.-9. klasside arvestuses kuulus viktoriini I koht Vändra Gümnaasiu­mi 9.b klassi võistkonnale, kooseisus Raul Stokkeby, Siim Oselein, Ra­hel Maloverjan ja Miko Pärnoja. II koha sai Vändra Gümnaasiumi 9.a klassi võistkond ja III koha Juurikaru Põhikooli 9. klassi võistkond. Kõik võidukad võistkonnaliikmed said endale valida auhinnalaualt meeldiva loodusteemalise raamatu.

Projekti raames toimus ka õpilas­te fotokonkurss ja õuesõppe ajaveebi ehk blogisse jutukeste kirjutamine. Õpilaste lugudest jäi kõlama rahulolu õppekäikudest.

Parima blogija eriauhinna pälvisid oma huvitavate ja sisutihedate kirja­tööde eest Robert Arumäe Juurikaru Põhikooli 8. klassist ja Jarek Jannait Vändra Gümnaasiumi 7.a klassist. Nende ja kõigi teiste õpilaste muljeid õppepäevadest nii sõnas kui pildis saab lugeda koolide koduleheküljelt õuesõppe blogist „Õuesõpe Vändra ja Juurikaru koolis" http://vandragymn-projektid.blogspot.com/

Samas blogis on nähtavad ka kau­nid loodusfotod, mida esitasid õpila­sed fotokonkursile. Autasu raamatu näol said kõik noored loodusfoto­graafid Getter Lindre, Lily Hansen, Martin Viik.

Õuesõppe tundide kordamineku­le aitasid kaasa Vändra Gümnaasiu­mi direktor Peeter Putk, kes aitas meid projekti kirjutamisel. Projek­ti teostamisel olid abiks Vändra Gümnaasiumi õppealajuhataja Tii­na Käärmann ja koolide õpetajad. Konverentsi läbiviimisel aitasid meid Margit Kadak, Liivi Lumijõe, Mari Nuut, Jaak Tarre ning õpila­sed Kristjan Madisson ja Martin Sempelson. Transporditeenust osu­tasid bussifirmad WilliamReisid ja Remfakt OÜ.

Täname kõiki abi eest!