Õpetatakse elementaarseid tantsusamme

Treeningute põhirõhk ei ole kindlasti rahvatantsul ja eesmärk suurpidudelt osa võtta, vaid eelkõige tantsuline harimine erinevate tantsuliikidega. „Loomulikult ma ei välista tantsupidusid, kuid see ei ole eesmärk omaette. Tähtis on, et laps teaks elementaarseid tantsuelemente ning õpiks ka teisi tantsuliike, mis on kindlasti elus vajalikud. Treeningu juurde käib lisaks veel üldfüüsiline tegevus." Tantsutrenn peaks kujunema väikeseks seltskondlikuks kooskäimise kohaks, mille juurde käivad veel mitmed huvitegevused.

Tantsimas käimine ei piirdu vaid treeningutega ja tulevikus on võimalus osaleda erinevatel konkurssidel ning festivalidel.

Esimene kokkusaamine toimub 19. septembril kell 18.00 Keila Kultuurikeskuse saalis. Kõigil lastel kaasa võtta kerged treeningriided, kuna läbi viiakse ka esimene näidistund. Siiski oodatakse huvilisi eelnevalt registreerima telefonil 6045045 ning aadressil kultuur@keila.ee. Treeningud hakkavad toimuma Keila Kultuurikeskuses kaks korda nädalas, esmaspäeviti ja kolmapäeviti kell 18.00.

Kui tantsimisest on huvitatud ka vanemad kui 6-aastased, ei lükata kedagi tagasi ja on võimalik piisava huvi korral avada ka vanemate laste rühm.
_________________________________________

Tantsurühm Spekter loodi Andres Aare Toominga juhtimisel 1981. aastal. Alguses alustati liikumisrühmana, siis lisandus karaktertants, Eesti tants ning varietee. Spekter võitis mitmeid kord erinevaid liikumisrühmade ülevaatused. 1986. aastal oli Spekter laste näidiskollektiiv. Palju on osaletud rahvusvahelistel festivalidel ning konkurssidel. Esinemas on käidud muuhulgas Moskvas televisioonis, Monte Carlos, New Yorkis, Hiinas ja paljudes Euroopa riikides. Tantsuansambel Spekter on Keilas pika ajalooga. Täna võib tantsuansambli vilistlaste lastest ja lastelastest moodustada lausa mitu tantsurühma.

Andres-Aare Tooming on 22 aastase kogemusega tantsupedagoog. Tantsimist alustas ta Mait Agu rühmas